zondag 31 maart 2019

Nederlandse titels halve marathon voor Van der Wielen en Ummels

Jesper van der Wielen wint de Nederlandse titel (foto's Iwan Oprins)

Jesper van der Wielen en Bo Ummels hebben zondagmiddag de Nederlandse titels op de halve marathon in Venlo veroverd. Van der Wielen won het NK tijdens de Venloop in een snelle tijd van 1 uur, 2 minuten en 56 seconden. De 27-jarige atleet van Team Zevenheuvelen was met zijn 11e plaats in de Venloop veel sterker dan de 2e en 3e Nederlander Mohamed Ali en Michel Butter. De internationale wedstrijd werd gewonnen door de Keniaan Robert Kipchirchir Mwei, die als haas was gestart, na 1:00:21 minuten.

Nederlands kampioene Bo Ummels kreeg veel tegenstand van Jasmijn Lau, debutante op de 1/2 marathon en Jill Holterman, die wegzakte naar plaats 5 binnen het NK. In de straten van Venlo kon de 25-jarige Ummels de talentvolle Lau maar net voor blijven en zo de titel binnen slepen op de Parade. Ze werd in de vrouwenwedstrijd 4e na 1 uur, 14 minuten en 2 seconden. Een knappe 3e plaats op het nationaal podium was er voor de Gendringse Saskia Weinans. De wedstrijd over 21,1 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door de Keniaanse Dorcas Jepchumba Kimeli in 1:08:19 minuten.

10.500 deelnemers stonden aan de start van de halve marathon tijdens de 14e editie van de Weir Venloop. De jongste bambinoloper was 4 jaar en de oudste recreant was 87 jaar. Het Nederlands kampioenschap halve marathon wordt de volgende 3 jaar weer in Nijmegen georganiseerd.

Bo Ummels wordt Nederlands kampioen bij de vrouwen

Geen opmerkingen: