zaterdag 2 maart 2019

De Witte en Van Diepen kapen EK-brons 400 meter weg

Lisanne de Witte na haar race over 400 meter (foto’s Erik van Leeuwen)

Vier medailles voor vier Nederlandse atleten op de tweede dag van de Europese Kampioenschappen Atletiek Indoor in Glasgow, waaronder twee maal eremetaal in de finales van de 400 meter.

Lisanne de Witte heeft na een spannende race de bronzen medaille op de 400 meter voor zich opgeëist. Op de indoorbaan kwam de 26-jarige Nederlander vanavond tot een persoonlijk indoorrecord van 52 seconden en 34 honderdsten, wat gelijk is aan de derde plek. De winnares van het brons bij het EK Outdoor in Berlijn liep bij het ingaan van de 2e ronde redelijk achteraan, maar kwam in de slotmeters naar voren. De Witte finishte achter winnares Sprunger uit Zwitserland en Cynthia Bolingo Mbongo uit België.

Bij de mannen werd de strijd om de derde plek eveneens beslist in de slotfase. Na een matige eerste ronde op de blauw-grijze 200 meterbaan kwam de Nederlander Tony van Diepen goed terug. In tegenstelling tot zijn concurrenten kende de 22-jarige hardloper een sterk eindschot en dit leidde tot brons. Hij finishte met een duik achter de Noor Warholm (evenaarde Europees indoorrecord) en de Spanjaard Husillos. Zijn eindtijd, 46,12 seconden, was goed voor een nieuw Nederlands record, dat op naam stond van Liemarvin Bonevacia (46,26).