Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 1 maart 2019

Kupers loopt halve finale EK Indoor net mis

Thijmen Kupers komt op de finish net te kort (foto Erik van Leeuwen)

Hieronder kun je mijn verslag over de 800 meter van Thijmen Kupers bij de EK Indoor lezen, dat ik heb gemaakt voor streekomroep Regio 8 (Achterhoek). 

Atleet Thijmen Kupers heeft bij de Europese Kampioenschappen Atletiek Indoor in Glasgow net naast een ticket voor de halve finale gegrepen. De middellangeafstandsloper uit Lengel kwam in zijn serie over 800 meter tot 1:48.72, waarmee hij slechts 0,01 seconde van de volgende ronde verwijderd bleef. Kupers, die in 2015 het brons veroverde op het indoortoernooi, finishte vanavond als derde in zijn serie achter de Zweed Kramer en de Tsjech Šnejdr.

De 27-jarige hardloper, vroeger lid van Atletico ’73 in Gendringen, leidde in de derde ronde nog de wedstrijd maar moest daarna passen. In de laatste ronde probeerde hij nog een inhaalactie, maar deze werd tegengegaan door Šnejdr, die uiteindelijk net voor Thijmen tweede werd. 

Het Europese indoortoernooi wordt van 1 t/m 3 maart gehouden in de Emirates Arena in Glasgow. Op de blauwe binnenbaan van 200 meter strijden ruim 600 atleten om de titel, waarvan 15 Nederlanders. In Schotland verschijnen verder geen Achterhoekers meer aan de start. Wel zien we Dafne Schippers uit Oosterbeek zaterdag aan de start van de 60 meter sprint.

Finishfoto European Athletics van serie 4 800 meter met Thijmen Kupers

Geen opmerkingen: