Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 17 maart 2019

Schröer soleert in Stevensloop, Leene snelste vrouw

Ronald Schröer won de halve marathon in Nijmegen (foto’s Stevensloop Facebook)

Ronald Schröer heeft vandaag solo naar de winst gelopen op de langste afstand van de Stevensloop. De middellange- en langeafstandsloper uit Alkmaar nam tijdens de halve marathon al heel vroeg de koppositie en stond die niet meer af. De 34-jarige atleet van AV Zaanland won de 21,1 kilometer in Nijmegen na 1 uur, 8 minuten en 41 seconden. Schröer liep de halve marathon als voorbereiding op de Marathon van Düsseldorf eind april.

De vrouwenrace in dezelfde afstand werd spannender. Eerst nam Marije Peters van Team Zevenheuvelen de koppositie, maar die moest na ruim 45 minuten Nesrine Leene voor zich dulden. Leene bereidde haar voorsprong uit en kon zo als eerste vrouw door het finishlint op de Grote Markt in de historische binnenstad. De Utrechtse 35 plusser zette een nettotijd van 1 uur, 22 minuten en 42 seconden neer, waarmee ze Peters op zo’n 45 seconden klopte.

De 5 kilometer was een prooi voor Mark van Kessel in 15 minuten en 41 seconden. De atleet van Lopersgroep Deurne pakte al vroeg de kop en stond die niet meer af, ook al kwam de nummer 2 Jarreau Suijkerbuijk nog dichtbij in de slotfase. Op een 18e plaats eindigde de grote favoriete en uiteindelijk de snelste vrouw, Roos Blokhuis. De hardloopster liet na afloop weten dat het zwaar was. Ze eindigde in 17:18 voor Marjorie Janssen, vorig jaar de winnares.

In een gemiddeld tempo van 3 minuten per kilometer liep Jesper van der Wielen naar de winst op de 10 kilometer in 30:02. De loper van thuisploeg Team Zevenheuvelen liep rond kilometer 2 weg bij de rest en ging zo alleen naar de finish. Gianluca Assorgia pakte plaats 2. Ook bij de vrouwen won een favoriete, Miranda Boonstra. De 46-jarige marathonloopster van Nijmegen Atletiek kwam in de gelijknamige stad tot een mooie tijd van 35 minuten en 6 seconden, ruim 1 minuut voor 2e vrouw Mariska Dute.

Op de zaterdagavond die vooraf ging werd de 1e editie van de Stevens Stadscross georganiseerd voor 1.350 deelnemers. Het parcours van ongeveer 7 kilometer ging over trappen, kende het nodige hoogteverschil en ging door de Stevenskerk. De inschrijvingen voor de Stevensloop tellen 1.700 (5 km), 3.000 (10 km) en 2.300 (halve marathon). Er werden geen parcoursrecords aangescherpt in Nijmegen. De wind in de eerste lustrumeditie maakte het af en toe moeilijk voor de deelnemers en ook regen kwam aan bod, maar er was ook zon. Het was een stuk warmer dan vorig jaar.

De Nederlandse kampioenschappen halve marathon worden in 2020, 2021 en 2022 gehouden tijdens de Stevensloop.

Uitslagen

Snelste vrouw bij de Stevensloop was Nesrine Leene

Geen opmerkingen: