Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 3 maart 2019

Zilver en brons voor Schippers en Van Gool in EK-finale 60 meter

Dafne Schippers verovert achter de Poolse Swoboda zilver (foto’s Erik van Leeuwen)

Vier medailles voor vier Nederlandse atleten op de tweede dag van de Europese Kampioenschappen Atletiek Indoor in Glasgow, waaronder twee maal eremetaal in de finales over 60 meter.

Dafne Schippers reisde met twijfels af naar Glasgow, want ze had rugpijn opgelopen door een val van de trap. Gelukkig was ze voldoende hersteld en gisteravond stond ze in de finale van de 60 meter. De 26-jarige atlete moest het afgelopen zaterdag weer hebben van haar tweede stuk en zo kwam ze tot zilver in haar beste tijd van het seizoen: 7,14. De Poolse Swoboda liet zich in de voorrondes al als favoriete zien en sprintte overtuigend naar de winst in 7,09 seconden. De Britse Filip moest 1 honderdste toegeven op Schippers, die duidelijk blij was met haar resultaat.

Meteen succes op zijn eerste internationale toernooi. Joris van Gool zei tegen de NOS dat in de finale alles mogelijk is. De 20-jarige sprinter stond vol zelfvertrouwen in de finale. Een goed middenstuk resulteerde mede in een bronzen plak voor de nationaal indoorkampioen, de vierde medaille voor Nederland. Van Gool finishte in 6 seconden en 62 honderdsten achter de winnaar Volko uit Slowakije en Barnes uit Turkije. Dat belooft veel goeds voor het outdoorseizoen, waar hij de 100 meter doet.

Joris van Gool snelt op zijn eerste internationale toernooi naar brons

Geen opmerkingen: