Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zaterdag 16 maart 2019

Eerste lustrumeditie Stevensloop Nijmegen staat in de startblokken

Nieuw dit jaar is de Stevens Stadscross op zaterdag door het centrum 
Hardlopen door één van de oudste steden van Nederland. Het kan aanstaande zaterdag 16 en zondag 17 maart tijdens de eerste lustrumeditie van de Stevensloop in Nijmegen. Speciaal aan deze 5e editie is de Stevens Stadscross op zaterdag. Hieronder vind je meer informatie over de afstanden voor recreanten en topatleten. Naast de langere afstanden is er voor de jeugd de KION Kinderloop.

NIEUW! Stevens Stadscross
Het enige onderdeel dat zaterdagavond wordt gehouden is de nieuwe Stevens Stadscross. Om 21:00 uur mogen de ruim 1500 ingeschreven deelnemers weg in de Augustijenstraat voor een parcours van ongeveer 7 kilometer. Dat leid de lopers over kasseien, heuvels, trappen rondom het Valkhofpark en door de Stevenskerk. Een uitdagend parcours met het nodige hoogteverschil door de historische binnenstad waarbij de beleving voorop staat.

5 kilometer (klik hier voor een afbeelding van het parcours)
Dan gaan we naar zondag: de wedstrijddag, die wordt afgetrapt om 12:00 uur met de 5 kilometer. Aan het begin van de Lange Hezelstraat vertrekken de honderden deelnemers voor een route die over de Spoorbrug gaat, uitzicht op de Waal heeft en via het Valkhofpark naar de finish loopt op de Grote Markt. Ilian Martens heeft zich afgemeld, maar Wybe Sesink van thuisploeg Team Zevenheuvelen is een favoriet voor een hoge klassering, terwijl Roos Blokhuis, Marjorie Janssen en Yasmin Abbes de verwachtingen opmaken bij de vrouwen.

10 kilometer (klik hier voor een afbeelding van het parcours)
Een half uur later klinkt het startschot voor de lopers die staan ingeschreven voor de 10 kilometer. De route gaat via de Oversteek de stad uit, via het stadseiland Veur Lent naar de Waalbrug en dan gaat het van het Hunerpark weer terug naar de finish op de Grote Markt. De winnaar van vorig jaar, Jesper van der Wielen is een grote kanshebber voor de winst bij de 10 kilometer. Mike Foppen, net als Van der Wielen van Team Zevenheuvelen, heeft moeten afzeggen. Amsterdamse en Belgische tegenstand is er van Gianluca Assorgia en  Laurens Vanderlinde. Snelle vrouwen zijn langeafstandslopers Miranda Boonstra en Mariska Dute.

Halve marathon (klik hier voor een afbeelding van het parcours)
De atleten met de lange adem starten vanaf 13:30 uur voor hun wedstrijd over 21,1 kilometer, een halve marathon. Het eerste deel lopen zij op het parcours van de 10 kilometer en daarna naar de Spiegelwaal. Via de Bemmelsdijk loopt de route naar het mooie Park Lingezegen. Als de atleten de Waal hebben overgestoken kunnen ze via het naar de eindstreep. Ronald Schröer maakt kans op de overwinning, maar ook de winnaar van vorig jaar, Wesley Mols, staat hoog op de startlijst. Bij de vrouwen is de winnares van vorig jaar, Marije Peters, eveneens van Team Zevenheuvelen, favoriete.

Weersverwachting
Voor toeschouwers is het erg handig om een paraplu mee te nemen, want de voorspelling is dat het regenachtig wordt. Alle deelnemers, zo’n 7.000rennen met 8 graden Celcius.

Live bij Omroep Gelderland
De Stevensloop op zondag is live te volgen bij Omroep Gelderland. Tussen 11:55 uur en 15:30 uur is de wedstrijd live te volgen op de website, op televisie, in de app en via de livestream op YouTube. Ook op Facebook en radio komt de wedstrijd aan bod.

Merr informatie is te vinden op www.stevensloop.nl of in de app van de Stevensloop, die te downloaden is in de Play Store en App Atore. Via de door MYLAPS Sports Timing geontwikkelde app is het mogelijk om door middel van live tracking de deelnemers live te volgen van start tot finish.

Zondag is de Stevensloop live te volgen bij Omroep Gelderland

Geen opmerkingen: