maandag 18 maart 2019

Road to T&F Camp 2019!

Nieuwjaarszakkenactie, Pannenkoekenmeelactie en Track & Field Run

Mijn artikel voor de voorjaarseditie van de Sprint, de clubkrant van AVA ‘70.

Road to T&F Camp 2019!

Aankomende meivakantie is het voor de atleten van het T&F Team weer feest. Van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei strijkt de T&F selectie neer in het Duitse dorpje Erbach voor het trainingskamp dat dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd. Hieronder lees je de voorbereidingen in aanloop naar deze geweldige week.

Wat is T&F Team?
T&F staat voor Track & Field (baan en veld). Het team binnen AVA ‘70 bestaat uit ongeveer 40 talenten die graag beter willen worden in hardlopen. Dat doen ze door te trainen op deze discipline (maandag- en vrijdagavond) en aan steden-, competitie- en hardloopwedstrijden mee te doen. Enkele atleten hebben zelfs al ervaring opgedaan op een NK en hebben bij vele wedstrijden al podiumplaatsen ingenomen. Daarnaast is gezelligheid en plezier ook erg belangrijk op de trainingen. Op het trainingskamp gaan deze lopers 2x per dag trainen en uiteraard genieten van een topweek.

De kosten voor het kamp worden verminderd door de volgende acties.

Nieuwjaarszakken
De nieuwjaarszakkenactie in december was een groot succes. De T&F atleten deden hard hun best om snoepzakken aan te smeren bij familie, vrienden en buren, die net voor Oud & Nieuw konden worden opgehaald in het clubgebouw van AVA ‘70.  Zo’n 2000 toeten, met dank aan SPAR Bredevoort, werden verkocht en dat levert per zak mooi €1 op voor de pot.

Pannenkoekenmeel
Een mooie samenwerking met Molen De Prins van Oranje in Bredevoort en Jumbo Leussink in Aalten maakte het mogelijk dat er weer pannenkoekenmeel kon worden verkocht. Op de vrijdagavond ervoor werd het meel in zakken verdeeld en één dag later, zaterdag 2 maart, verkochten de atleten van het T&F Team het witte goud voor de ingang van de gele winkelketen. Ook de buurt werd opgetrommeld om één of meerdere kilo’s aan te schaffen. Alle geschepte 500 kilo kwam op en leverde een mooi bedrag op. De actie was wederom een groot succes.

Track & Field Run
De run stond dit jaar in de agenda voor zaterdag 9 maart. In aanloop naar de wedstrijddag en ook die ochtend werd het uitdagendste crossparcours van de Achterhoek in gereedheid gebracht. Niet voor niets vormde de 5e editie van de Track & Field Run tevens de finalewedstrijd voor de Achterhoekse Crosscompetitie tussen 3 regionale atletiekverenigingen. Ondanks de harde wind en de nodige druppels regen die vielen, wisten toch zo’n 200 individuele atleten de weg te vinden naar het atletiekcomplex van AVA ‘70.

De middag werd compleet gemaakt met twee spectaculaire estafettes over boomstammetjes, gras, baan, zand en veel bochten. De 4 maal 500 meter trok nog 15 jeugdteams en 10 volwassen teams met daarbij de regionale top. De ontknoping van de estafette werd beslist in de laatste anderhalve minuut, waarin het Argo Topteam de voorsprong pakte en uiteindelijk de winst voor zich opeiste. Na de wedstrijd was er taart voor de teams op het podium en kon de afbouw beginnen. Al met al was het een geslaagde dag met veel Avajanen, maar ook groot enthousiasme van andere clubs. Het werk van het T&F Team werd beloond met veel kampkorting door de inschrijvingen en de verkochte lekkernijen.

Alle opgezette acties hebben de leden van het Aaltens hardloopteam een enorm zetje in de rug gegeven. Door de grote korting die is opgezet, in totaal ongeveer 2000 euro, kunnen we nu op naar Duitsland (in de meivakantie dan). Alle mensen die op wat voor manier hebben bijgedragen: bedankt! Erbach, here we come!

Geen opmerkingen: