maandag 12 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 3

Landing van Cheryl Maas (foto ANP)

De 3e gouden medaille voor Nederland is binnen! Ook was er vandaag teleurstelling bij het snowboarden.

Bij het onderdeel slopestyle van het snowboarden was er hevige wind op de piste en werd het onderdeel een uur en een kwartier uitgesteld. Uiteindelijk ging de Nederlandse snowboardster onderuit en was er een 23ste plaats voor Cheryl Maas. Op maandag 19 februari is er nog een kans voor Maas op de Big Air.

Winst voor Ireen Wüst op de 1500 meter schaatsen. De Brabander schrijft historie met vijf keer Olympisch goud en de uitslag werd nog tot de finish van een andere rit spannend gemaakt. Ze schaatste met een sterk begin en einde naar 1.54,35 en was na zilver op de dubbele afstand erg blij met de overwinning. Ook was er een mooie podiumplaats voor Marrit Leensta, die ruim 7 tienden toe moest geven op de nummer 2 uit Japan. Lotte van Beek greep net naast het podium.

Naast bovenstaande prestaties werd Sven Kramer, die gisteren het goud pakte op de 5000 meter, gehuldigd in het Olympisch stadion. Morgen klinkt om 11:00uur (Nederlandse tijd) het Wilhelmus voor Ireen Wüst en komen de 1500 meter mannen in actie. Op deze schaatsafstand is Kjeld Nuis de favoriet. Bij het shorttrack komt de 1000 meter en de aflossing voorbij. Daarnaast ook de finale 500 meter voor vrouwen met Yara van Kerkhof. Veel plezier met kijken!

Ireen Wüst tijdens haar rit op de 1500 meter (foto Jerry Lampen / ANP)

Geen opmerkingen: