donderdag 22 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 13

Suzanne Schulting (foto AFP)

Op dag 13 van de Olympische Winterspelen in PyeongChang namen 3 Nederlandse vrouwen en 2 mannen deel aan het shorttrack. Ook werden de achtervolgingsmannen en vrouwen gehuldigd met de prestatie van gisteren.

Als eerste naar de mannen. Daan Breeuwsma heeft de finale niet bereikt op de 500 meter. De 30 jarige shorttracker overleefde de kwartfinale, waar voor Dylan Hoogerwerf (3e plaats) zijn Olympische Spelen eindigde. In de B-finale (plaats 5 t/m 8) kwam Breeuwsma na een slechte start tot een zevende plaats overall. 

De eerste Nederlandse shorttracktitel op de Spelen is binnen. Suzanne Schulting schaatste in de Gangneung Ice Arena op de kilometer naar haar tweede goud en gaf vol blijdschap aan de NOS aan: ‘Het is echt niet normaal!’ De Friese maakte in de laatste ronde een prachtige inhaalactie, dat zorgde voor een wisseling van plaats 4 naar plaats 1. Lara van Ruijven werd vierde in haar serie van de kwartfinale, eveneens als Yara van Kerkhof. 

Schaatser Kjeld Nuis probeert zijn titel van de 1500 meter te prolongeren op de 1000 meter morgen. Deze afstand gaat van start om 11:00uur en ook Koen Verweij en Kai Verbij proberen een medaille binnen te slepen. Ook is de huldiging van Suzanne Schulting. Op naar meer medailles voor Nederland in de laatste 2 dagen!
Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Patrick Roest en Koen Verweij (foto ANP)

Geen opmerkingen: