Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

dinsdag 13 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 4

Patrick Roest en Kjeld Nuis doen ’de Bolt’ (foto EPA)

2x zilver en 1x goud voor Nederland op een verrassende vierde dag van de Winterspelen. Sprintfenomern Usain Bolt zei eerder al dat hij champagne zou uitdelen aan alle winnaars als ze ‘‘de Bolt’’ zouden doen en Wüst, Nuis en Kramer (zondag goud) zijn hier al zeker van....

Met een snelle tijd van 1.44,01 was er een baanrecord voor schaatser Kjeld Nuis op de 1500 meter. De blije Nederlander gaf aan: ’Heerlijk!’ en opende zijn race erg snel. Een mooie tweede plaats was er voor Patrick Roest, die met zijn tijd een honderdste onder zijn persoonlijk record dook. Voor beide was het de eerste olympische medaille. Teleurstelling bij Koen Verweij, hij werd elfde. 

Snel na het schaatsen stond de 500 meter shorttrack op het programma. Yara van Kerkhof zorgde voor verrassing door ondanks dat ze net na de start van de kwalificaties onderuit ging, profeit had van de diskwalificatie van de Canadese en toch nog kon rijden. In de finale kwam ze als derde over de streep. Maar toen Minjeong Choi uit Zuid-Korea een penalty kreeg kwam ze uieindelijk bij zilver. Van Kerkhof komt nog in actie op de kilometer. De mannen relayploeg werd in de heats gediskwalificeerd na een inhaalactie van Knegt. 

Marcel Hirscher won het alpineskiën op een ijzig parcours. De Oostenrijker met Nederlandse moeder won voor de eerste keer in zijn carrière olympisch goud en zei tegen de NOS: ‘’Hoi naar Nederland. Ik wens jullie heel veel plezier met vieren.’’ Morgen weer kans op goud. Dan is het de beurt aan Jorien ter Mors, Ireen Wüst en Marrit Leenstra op de 1000 meter.

Marcel Hirscher viert het goud (foto AFP)

Geen opmerkingen: