maandag 19 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 10

 Cheryl Maas in actie (foto Matty van Wijnbergen)

Tijdens de tiende dag van de Olympische Winterspelen in PyeongChang kwamen 7 Nederlanders in actie, maar was er geen podiumplek op het snowboarden en het schaatsen.

Geen finaleplek op het afsluitende onderdeel Big Air voor Cheryl Maas, dat om 02:00uur (NL tijd) begon. De snowboardster had een goede landing in run 1 en kwam toen op plaats 17. In de tweede nam de 33-jarige meer risico en viel. Ze haalde het niet om op de 73 meter hoge schans een finaleplaats (top 12) te bemachtigen. De Nederlandse achtervolgingsvrouwen kwalificeerden zich vandaag wel en zijn door naar de halve finales. Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Marrit Leenstra zetten met 2.55,61 de Zuid-Koreaanse tegenstanders met ruim 8 seconden op achterstand. Dit was ook meteen een baanrecord op laaglandbanen, ondanks dat er een communicatiefoutje was tussen de drie schaatsers. Woensdag zijn de halve finales van de ploegenachtervolging vrouwen.

Verder stond nog op het programma de 500 meter schaatsen voor mannen. Op dit onderdeel geen succes voor Nederland. Jan Smeekens had last van zijn nek en hoofd en ging in de training hard onderuit. De winnaar van zilver op de vorige spelen werd vandaag tiende. Kai Verbij was 49 honderdsten verwijderd van de nummer 1, Håvard Lorentzen uit Noorwegen. Ronald Mulder had een sterke start, maar gaf aan dat de race niet vlekkeloos ging en werd zevende. De meeste pech was er voor de Pool Artur Nogal. De sprinter viel na twee passen op het ijs, maar reed alsnog gewoon door.

Morgen shorttrack voor de Nederlandse mannen en vrouwen. Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf en Sjinkie Knegt doen mee aan de series van de 500 meter. Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting rijden de series van de 1000 meter.

 Håvard Lorentzen pakt het goud, Ronald Mulder baalt (foto AFP)

Geen opmerkingen: