Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

donderdag 15 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 6

Jorrit Bergsma wachtend op de eindtijd (foto EPA)

We zitten inmiddels al op dag 6 van de Winterspelen en zitten op 12 medailles voor Nederland. Een dag waarop de snowboardcrossers door de sneeuw streden, er 4 medailles waren bij het langlaufen en Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof hun goud en zilver ontvingen in Medal Plaza. Maar vooral was er aandacht bij het schaatsen.

Het is niet Sven Kramer, maar Ted-Jan Bloemen die vandaag de 10 kilometer schaatsen wint. De Nederlandse Canadees reed een snelle tijd van 12.39,77 en zag Kramer in de slotrit langzamer rijden. De Fries werd uiteindelijk zesde met een tijd boven de 13 minuten. ‘’Het was niet goed genoeg’’ gaf de schaatser na afloop aan. Nederlander Jorrit Bergsma haalde een zilveren plak, nadat hij in Sotsji 2014 goud won. 

Het programma voor morgen bestaat o.a. uit skeleton (12:30uur), naar beneden slee├źn met de Nederlander Kimberly Bos. Daarnaast zullen Annouk van der Weijden en Esmee Visser aan de start staan van de 5 kilometer schaatsen en de ritten hiervan beginnen een half uur eerder.

Ted-Jan Bloemen en Sven Kramer (foto ANP)

Geen opmerkingen: