zaterdag 10 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 1

Voor de 6e keer een Nederlands podium op de Winterspelen (foto AFP)

‘’Een sportdag om nooit te vergeten’’ aldus Koning Willem-Alexander. 4 gouden medailles op de eerste dag van de Olympische Winterspelen voor Nederland. Helaas moest Niek van der Velden de strijd vroegtijdig staken. De Brabantse snowboarder brak zijn rechterarm bij de warming-up en is inmiddels geopereerd.

Om 12:00uur begon de 3000 meter vrouwen bij het schaatsen in Zuid-Korea. Carlijn Achtereekte schaatse in de vijfde rit naar 3.59,21 en niemand zette een betere tijd neer. Ireen Wüst kwam voor goud, maar werd uiteindelijk tweede. Antoinette de Jong zorgde voor een derde plaats met een tijd net boven de 4 minuten en zo kwam er een oranje podium bij de eerste schaatsrace.

Zilver was er voor Sjinke Knegt op het shorttrack. Knegt is niet helemaal tevreden met zijn race op de 1500 meter. Hyojun Lim uit het organiserende land wist een olympisch record neer te zetten en haalde de Nederlander in één van de laatste rondes in.

Morgen vanaf 08:00uur zijn de mannen aan de beurt voor de 5.000 meter met o.a. Sven Kramer.

Ps. Eigenlijk zijn de Winterspelen gisteren al geopend. Vandaag begon Nederland met sport, dus ben ik vandaag begonnen met dag 1.

Sjinkie Knegt (foto ANP)

Geen opmerkingen: