Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

maandag 5 februari 2018

Yahala Awal Aman schittert tijdens Beekse bosloop

In de tweede ronde ligt broer Siraj nog aan de leiding

Verslag uit de Gelderlander

De derde en afsluitende editie van de zware Beekse bosloopcompetitie in Beek is gisteren op de 10 kilometer gewonnen door Yahala Awal Aman uit Doesburg. De 20-jarige atleet van het Doetinchemse Argo ontwikkelde een gigantisch tempo. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme finishte hij na 32.15 minuten, slechts acht tellen verwijderd van het parcoursrecord van Dennis Weijers. In de eerste twee ronden fungeerde zijn jongere broer Siraj als ‘haas’. Hij volgde op respectabele afstand als tweede in 33.29 minuten.

Trainer Stefan Scanu uit Lichtenvoorde, overigens ook een van de deelnemers, was blij met het resultaat van zijn pupil. Helaas stokte het hoge tempo van de lichte Yahala Awal Aman enigszins in de laatste ronde, waardoor er geen parcoursrecord in zat. De winnaar van vorige week, veteraan Fred Keurntjes uit Zevenaar, liep in 36.42 minuten naar de derde plaats. Wel won hij het eindklassement.

Corrie Nusselder uit Hummelo won bij de vrouwen de 10 kilometer in 48.16 minuten. Tevens won ze het eindklassement. Edwin Wissema pakte het eindklassement op de 5 kilometer dankzij winst in de eerste en tweede aflevering. Gisteren kwam hij niet in actie en pakte Ruben Garretsen van Argo de winst in 17.12 minuten. Eva Smit uit Beek werd eerste bij de vrouwen in 20.29 minuten.

Ruben Garretsen pakte de winst op de 5 kilometer

Geen opmerkingen: