Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 16 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 7

Een zenuwachtige Esmee Visser, wordt het goud? (foto Rene Bouwman) 

Een goede race van Annouk van der Weijden op de 5 kilometer voor vrouwen op de 7e dag van de Olympische Winterspelen. Maar is het genoeg? Dat is de vraag als ze in rit 1 een persoonlijk record in de 6 minuten en 54 seconden rijdt. 

Het is Esmee Visser in rit 4 die met 6.50,23 het publiek verrast en haar zelf. Ze schaatst steeds sneller en rijdt rondjes onder de 33 seconden. Sáblíková (Tsjechië) en Voronina (Rusland) komen niet meer aan de tijd van Visser en dus wordt de 22-jarige, Europees Kampioen van de 3000 meter, in PyeongChang de nummer 1 met een snelle tijd, een baanrecord op de laaglandbaan. ‘’Echt heel cool’’ liet de schaatster weten en ze kon het goud nog niet echt beseffen. Verdriet bij Van der Weijden, die met een verschil van 19 honderdsten vierde eindigt. 

Daarnaast werd Jorrit Bergsma gehuldigd met een zilveren medaille en kwam Kimberly Bos in actie op de skeleton. In de eerste run kwam de Edese in 52,33 over de finish. De tweede run ging een klein beetje sneller en met nog twee te gaan staat ze 9e van de 20 sporters in het klassement. 

De eerste week van de Winterspelen is vandaag geëindigd en daarna volgen nog 9 dagen vol sport en medailles. De blik is nu op morgen, dan 3 onderdelen op het programma voor Nederland. Shorttrack mannen (1000 meter) met Itzhak de Laat en Sjinkie Knegt en de vrouwen (1500 meter) met Suzanne Schulting en Jorien ter Mors, die haar shorttrackcariere het liefst met een medaille wil afsluiten. Vanaf 13:05uur de finale van beide. Kimberly Bos rijdt de 3 en 4e run en dit begint om 12:20uur.

Kimberly Bos in actie (foto Koen van Weel)

Geen opmerkingen: