Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zaterdag 17 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 8

 Jorien ter Mors (foto ANP)

Op dag 8 van de Winterspelen zijn er geen medailles gehaald, maar kwam Nederland wel in actie op het shorttrack en met de skeleton. Dit is de terugblik.

Sjinkie Knegt werd op de shorttrack in de kwalificaties gediskwalificeerd na een klein duwtje. Itzhak de Laat wist zich met een derde plaats ook niet te plaatsen voor de halve finale. Tevreden sluit Jorien ter Mors haar carriere van het shorttrack af. Ze wist in de finale te komen en geeft aan dat de vijfde plaats het maximaal haalbare was. Teamgenote Suzanne Schulting kwam voor de a-finale (plaats 1 t/m 4), maar haalde dit helaas niet omdat ze twee keer op een blokje stapte en de snelheid verloor.

Skeletonster Kimberly Bos kwam vandaag tot een 8e plek in het eindklassement. De 24-jarige plaatste zich op het nippertje voor haar allereerste Olympische Spelen. Vandaag kwam ze binnen in 51.99 en 52.01, snellere tijden dan haar eerste 2 runs op vrijdag en ze liet weten dat ze erg tevreden is. Het Nederlands volkslied klonk voor Esmee Visser, nadat ze de ceremonie bijna had gemist. Gisteren werd ze onverwacht kampioen op de 5 kilometer.

Na een schaatsloze dag is het morgenmiddag om 12 uur tijd voor de kwartfinale van de ploegenachtervolging. Aan de start de Nederlanders Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. Ook doen Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Anice Das mee aan de 500 meter. Om 12:56uur start dit onderdeel. De Nederlandse wintersporters komen nog 7 dagen in actie.

Kimberly Bos (foto EPA)

Geen opmerkingen: