Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

dinsdag 20 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 11

Van Kerkhof, Ter Mors, Schulting en Van Ruijven (foto Pro Shots)

Op de elfde dag van de Spelen kwamen de Nederlandse shorttrackers in actie. In dit artikel kun je lezen hoe het met ze ging.

De drie shorttracksters hebben zich allemaal gekwalificeerd voor de kwartfinales van de 1000 meter. Yara van Kerkhof kon na juryoverleg toch door naar de volgende ronde, omdat de Duitse en Russische rijders werden gediskwalificeerd. Van Kerkhof werd in de series onderuitgehaald. Suzanne Schulting bleef de hele race aan kop en Laura van Ruijven won ook haar serie. De mannen reden 500 meter. Sjinkie Knegt werd gediskwalificeerd, nadat hij een tegenstander hinderde en daarmee zit het toernooi van de Fries er nu op. Dylan Hoogerwerf is met een tweede plaats wel door naar de kwartfinales, eveneens als Daan Breeuwsma. De kwartfinales, halve finales en finale worden verreden op donderdag.

Naast het individueel shorttrack stonden Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors, Suzanne Schulting en Lara van Ruijven aan de start van de relay (aflossing). De Nederlanders kwamen als winnaar uit de B-finale in een wereldrecord. Omdat er in de A-finale twee landen werden gediskwalificeerd, werd Nederland ineens geen vijfde meer, maar derde. De blijdschap spatte er af bij de shorttracksters. ‘’Echt onbeschrijvelijk’’ gaf Jorien ter Mors aan na de relay, haar laatste shorttrackrace.

Morgen doen de Nederlandse vrouwen en mannen mee aan de ploegenachtervolging van het schaatsen. Vanaf 12:00uur zullen Van Beek, Wüst en de Jong proberen van de Verenigde Staten te winnen in de halve finale, om een finaleplek te scoren op dezelfde dag. Kramer, Blokhuijsen en Roest proberen de titel van Nederland te prolongeren en strijden om 12:28uur in de halve finale tegen Noorwegen. Die middag ook de finale voor dit trio.

Sjinkie Knegt (foto ANP)

Geen opmerkingen: