Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 23 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 14

Kjeld Nuis op de 1000 meter (foto ANP)

Goud en nog eens goud. Twee Nederlandse wintersporters kregen vandaag hun medaille. Suzanne Schulting kreeg haar shorttrackgoud omgehangen in Medal Plaza, na de winst op de 1000 meter. Er was skicross, curling, maar er kwamen ook 3 Nederlanders in actie op het schaatsen

Kai Verbij reed op dag 14 naar een zesde plaats in zijn eerste wedstrijd van het jaar over een kilometer. Koen Verweij eindigde ruim een seconde achter de nummer 1 en kwam tot plaats 9. De nummer 1 werd Kjeld Nuis in een baanrecord, een tijd van 1.07,95. De Noor Lorentzen schaatste naar een tijd vier honderdsten daarboven en na een sterke slotfase werd de Nederlandse opvolger van Stefan Groothuis opnieuw winnaar van het goud. Eerder haalde Nuis al goud op de 1500 meter en aangezien hij in de laatste rit zat, was het wachten voor de uitslag in de ijshal niet lang.

Morgen komen de laatste Nederlanders op de Spelen in actie tijdens de massastart. Annouk van der Weijden, Irene Schouten, Sven Kramer en Koen Verweij rijden vanaf 12:00uur in deze race voor het maximaal haalbare. Snowboardster Michelle Dekker komt eerst nog vannacht in actie op het onderdeel parallelreuzenslalom en zij hoopt zich vanaf 01:00uur te kwalificeren.

Canada, Nederland en Italië gehuldigd in Medal Plaza (foto AFP)

Geen opmerkingen: