zondag 25 februari 2018

Terugblik Winterspelen 2018 dag 15/16

Annouk van der Weijden en Irene Schouten

Gisteren was de laatste dag met Nederlandse sporters in actie in PyeongChang en dit is de terugblik.

Irene Schouten kwam als derde over de finish tijdens de massastart, die voor het eerst op de Spelen werd gehouden. Voor de 25-jarige schaatsster was dit haar enige onderdeel op het toernooi en ze had een lange sprint in de laatste ronde. Annouk van der Weijden reed samen met Schouten de massastart en kon helaas niet alles geven in de finale. Uiteindelijk kwam ze tot plaats 14.

Ook was er een medaille voor de mannen. Sven Kramer deed het kopwerk met in de slotfase nog een versnelling en Koen Verweij probeerde daarna goud te veroveren. Verweij zette alles op alles en pakte alsnog de bronzen medaille. Kramer eindigde na 16 rondes op een 16e plaats. Bij de massastart moet je steeds een stuk sprinten en samenwerken met je landgenoot.

Inmiddels is de sluitingsceremonie geweest en is het Olympisch vuur gedoofd. De Nederlandse wintersporters gaan nu weer naar huis met samen in totaal 20 medailles, waarvan 8 gouden. Dit was ook de laatste terugblik van het hele toernooi. Vanaf 5 maart kun je nog kijken naar de Paralympische Spelen, met 9 sporters uit Nederland. Over 4 jaar worden de Winterspelen in Peking gehouden. Bedankt voor het lezen!

Foto’s: ANP en Getty Images