dinsdag 16 april 2019

Lawrence Cherono wint spannende ontknoping Boston Marathon

Lawrence Cherono wint in Boston (foto ANP)

De 123e editie van de Boston Marathon is maandag gewonnen door Lawrence Cherono. Hij kreeg de overwinning in de Amerikaanse strijdmarathon niet cadeau, want in de slotfase moest de Keniaan nog zien af te rekenen met de Ethiopiër Lelisa Desisa Benti. Nadat de twee even bij elkaar liepen, nam Cherono, winnaar van de Amsterdam Marathon, in de eindsprint en kleine afstand van 2 seconden op zijn concurrent en finishte in 2 uur, 7 minuten en 57 seconden. Kenneth Kipkemboi volgde op slechts 9 seconden van de winnaar.

Bij de vrouwen was de race minder spannend, want favoriete Worknesh Degefa maakte de beslissing in de oudste marathon van de wereld na 8 kilometer. De Ethiopische won de wedstrijd in 2 uur, 23 minuten en 31 seconden, hoewel tweevoudig wereldkampioene Edna Kiplagat nog aardig inliep op Degafa. Kiplagat werd tweede, gevolgd door Jordan Hasay. In het regenachtige Boston was er een 39e plaats voor Miranda Boonstra, die liet weten een zware race te hebben gelopen. De Nederlandse kwam over de finish in 2:43,05