dinsdag 9 april 2019

Orion bewijst goede vorm met drie punten op Zaanstad

Achterhoek Orion Heren 1 - Zaanstad Heren 1

DOETINCHEM - Orion is nog steeds in de race voor de winst in de kampioenschapspoule. Het eerste team boekte 27 maart jl. een ruime winst op concurrent Zaanstad in de Doetinchemse topsporthal.

In de eerste set gaan de volleybalclubs gelijk op. Orion komt na een achterstand sterk terug en daarna is het stuivertje wisselen met Zaanstad. De opslag van Peter Ogink resulteert uiteindelijk in de setwinst voor Orion met 26-24. Diagonaalspeler Joris Marcelis blijkt al snel de grote puntenmaker bij de Achterhoekse club.

De tweede set wordt rommelig geopend door Zaanstad. Na 6 punten blijkt er een speler in het veld te staan die er niet in mag en dus is de uitclub weer terug bij af. Zaanstad kan zich nauwelijks mengen in het hoge tempo van scoren bij de thuisclub en dus staat er al gauw 7-1 op de teller. Ook nu weer blijkt de aanvallende werking van Orion belangrijk. Zaanstad dicht het gat niet, terwijl Orion haar voorsprong verder uitbereid. Enkele wissels moeten Orion een nog grotere opbrengst gaan bezorgen. Die komt er, want deze set zet Doetinchem wederom naar eigen hand met 25-19.

Daarna lijkt het beste eraf te zijn bij Orion, want Zaanstad opent de derde set beter met enkele punten voorsprong. Het lijkt alsof later in de wedstrijd de rollen zijn omgedraaid: de Zaanstedelingen grossieren in punten, terwijl de thuisspelers in het oranje relatief langzaam inlopen op de concurrent. De gelijkspel komt er wel, op 9-9, waarna Orion zijn vruchten uitwerpt. Een goede service van Wessel Anker en goede blokkering leidt tot een eindscore van 25-15 voor Doetinchem. Na zo’n 5 kwartier volleybal loopt de topsporthal weer leeg en keert Orion met veel zelfvertrouwen en 3 maal setwinst terug naar huis.

Op 13 april speelt het Doetinchemse Orion, dat momenteel derde in de poule staat, de allesbeslissende wedstrijd tegen het Apeldoornse Dynamo. Dan wordt bepaald wie er mag spelen in de finale van het landskampioenschap. ‘’Zij moeten 3-0 of 3-1 winnen om door te gaan. Wij hebben aan twee sets genoeg, dus dat zal belangrijk worden. Ik hoop dat we de support dan van onze aanhang hebben en hopelijk wordt het een mooie wedstrijd’’, aldus sterspeler Marcelis tegen Regio 8. De wedstrijd wordt thuis gespeeld en start om 20:30 uur.