maandag 7 september 2015

9e van Braak familliedag - fietstocht naar party/zaal '''Reugebrink'' in Westendorp

Afgelopen zaterdag werd bij de famillie Piest het startschot gegeven voor het Van Braak famillieuitje wat dit jaar voor de 9e keer gehouden werd door Erik, Bertjan en Tijn, leden van famillie ''van Braak''. Er werd weer eens een ouderwetse fiets-puzzeltocht gehouden met als eindpunt, Camping Reugebrink in Westendorp. Hoewel het niet de grootste camping was, was er genoeg te doen, voor iedereen!

We kregen 's ochtends thuis eerst koffie met lekkere appelflappen en voor de kinderen pakjes drinken met soesjes. Aan alles zat veel voorbereiding. Ik had een quiz gemaakt met woorden achter elkaar gezet op Google Translate (handig materiaal voor een quiz!) Om 12:00 uur kwam de uitleg. Ik zat al klaar voor de quiz. Er waren 4 groepen gemaakt voor de dag. Elke groep had zo'n 9 personen. Ook iedereen kreeg een lunchzak met snoepjes, broodpakketje, chocolaatje, appel en wat drinken. Van te voren moet je veel klaarmaken daarvoor!

Om ongeveer 12:30 uur ging de eerste groep op de fiets langs zandwegen, fietspaadjes en de mooie omgeving van Varsseveld-Westendorp-Terborg-Halle. Onderweg aten we een broodje met een paar stevige buien. Gelukkig kleurde het daarna weer goed blauw. Het was lekker fietsweer met af en toe een klein briesje. Pannenkoekenhuis, niet. Slangenburg, ook niet. Surivivalparcours, nee. We wisten niet waar we uitkwamen. 

Het fietsparcours eindigde bij Reugebrink. Van ouderwetse camping nu ook uitgegroeid tot een goeie plek voor een feestje/ trouwdag of bijvoorbeeld een gezellige dag op de camping. Binnen ontvangst met wat te drinken en nog als opdracht; bouw een toren met spekjes. Nou, we zijn ver gekomen met marshmallow's alleen dat was niet de bedoeling. Na het spekken-eten en spelen met het sjoelen, hamervoetballen en het biljarten gingen we naar buiten, minigolfen. Iedereen kon het goed, hoewel de banen wel oud en klein waren. Maar dat was ook wel fijn. Ik had natuurlijk niet hoger als 3 punten. Een welbekende groepsfoto gemaakt onder zon en na een uurtje aten we.

We kregen een patatje met een frikandel, en voor de groteren was er een echt achterhoeks schnitzelbuffet. Patat, salade en kipsnitsels, mmmm!! goed verzorgd met aardige lui. Na de tijd nog even spelen in de speeltuin en dan terug naar huis. Nou, het wordt elk jaar beter en een prima uitje, weer! Ze vonden het allemaal leuk en ,,een goeie quiz!'' Allemaal bedankt!

Meer foto's volgen in de loop van de week ook op mijn site.
Daar zit veel voorbereiding aan!

Geen opmerkingen: