maandag 13 mei 2019

Zonovergoten editie Nitro Athletics bij AVA ‘70

Eindsprint bij de 1.500 meter afvalrace. Ik werd uiteindelijk vierde.

De atleten rond de leeftijd van 11 t/m 15 jaar bij de vereniging houden, door leuke activiteiten te organiseren. Het concept van Team Happy Code is simpel. Het team, een enthousiaste groep van junioren en volwassenen binnen AVA ‘70, presenteerde dit jaar de tweede editie van de Nitro Athletics. Na een geweldig debuut van de jeugdactiviteit, kreeg deze een vervolg op zaterdag 11 mei.

Als even na drieën het programma voor de middag openbaar wordt gemaakt, blijkt dat er punten zijn te verdienen op een vijftal onderdelen. Geen van allen is een Olympische discipline, maar wie weet wat vandaag tot gevolg kan hebben... Aan de hoofdrolspelers kon het niet liggen, want tientallen jonge sporters wisten ook deze keer de weg naar de Hamelandbaan in Aalten te vinden. Nadat de teams waren verdeeld was het al snel tijd voor het eerste onderdeel.

De middag werd afgetrapt met een heuse 1.500 meter afvalrace, waarbij er 5 rondes op de 300 meterbaan moesten worden afgelegd. Elke ronde valt er één persoon af, waarna in de laatste ronde de strijd wordt uitgemaakt tussen 2 personen. Een race met afremmen, versnellen en sprinten, waarin Twan uiteindelijk zijn jongere broertje Sven op achterstand zette en de winst voor zichzelf opeiste. De overige punten werden verdeeld op de kruiwagenrace, het vortexdarten (met een vortex, een soort raketje om mee te werpen, zoveel mogelijk punten behalen) en het spel archery attack (met pijl en boog de tegenpartij raken). De afsluitende achteruitestafette, waarbij ieder teamlid 50 meter alleen maar achteruit mocht lopen, vormde de kers op de taart. Nadat de (troost)prijzen waren verdeeld, kon er worden genoten van lekkere hamburgers van de BBQ en was het tijd om te chillen. Rond 20:00 uur kwam er een eind aan de activiteit en was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Bedankt voor deze gezellige dag! Bij de volgende THC-activiteiten (o.a. het Texelkamp eind augustus) ben ik weer van de partij. 

AVA ‘70 huisfotograaf Nathan Posthumus legde de middag vast op camera. Bekijk de foto’s via deze link.

Tijdens het spel archery attack

Geen opmerkingen: