zondag 19 mei 2019

Trapondersteuning voor Bart dankzij opbrengst Kramp Run

Voor: Bart met zijn hondje Mops. Boven: Inge van Braak (Kramp Run), Adri Koops (Kanjers voor Kanjers) en Heidi en Rico Berendsen (moeder en vader Bart) (foto Jurgen Pillen)

Zaterdag 18 mei werd namens Kanjers voor Kanjers en de Kramp Run een nieuw project gerealiseerd. Bart uit Didam werd blij gemaakt met trapondersteuning voor zijn fiets.

Bart is 15 jaar en heeft geen bloedplaatjes in zijn lichaam. De hersenbloedingen en inwendige bloedingen die hij heeft gehad zorgen voor kalkafzetting in de spieren, waardoor deze steeds stijver worden. Dankzij de twee Achterhoekse stichtingen kan Bart zijn passie voor fietsen, samen met zijn maatje en hond Mops, blijven uitoefenen.

Kanjers voor Kanjers is een stichting die zich inzet voor sport en spel in Oost-Gelderland. De medewerkers helpen door middel van verschillende acties kinderen met een beperking, ziekte of ander ongemak. Voor hen is sporten helaas niet vanzelfsprekend. De Kramp Run is een hardloopevenement in Varsseveld, waarvan het inschrijfgeld van de Businessrun ten goede komt aan Kanjers voor Kanjers. De nauwe samenwerking tussen de twee stichtingen is erg belangrijk om projecten te kunnen realiseren.

De fiets met trapondersteuning werd officieel bij Bart thuis in Didam aangeboden. Zijn moeder gaf na het fotomoment aan heel blij te zijn met de fiets. ‘Mijn zoon kan nu met zijn trapondersteuning naar zijn stageplek in Wehl fietsen. Fietsen is erg belangrijk voor hem om zijn spieren in goede conditie te houden.’

Geen opmerkingen: