zondag 9 juni 2019

Nederlandse baantitels 10.000 meter voor Lau en Van Nunen

Jasmijn Lau wordt Nederlands kampioene (foto’s Erik van Leeuwen)

Zaterdagavond werden op de atletiekbaan in Leiden de Nederlandse dse titels op de 10.000 meter verdeeld. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Velpse Jasmijn Lau. Ze slechtte met haar tijd van 33:30,97 de limiet voor het EK onder 23 jaar in Gävle (Zweden) met 30 seconden. De tweede en derde plek waren er voor Bo Ummels en Diane van Es. 

De winst in de mannenrace over 25 rondjes op de baan ging naar de Arnhemmer Bart van Nunen. Hij liep een tactische wedstrijd door van achter op te schuiven naar voren, om zo even later te winnen in 29:12,34. Frank Futselaar kreeg het zilver, terwijl Edwin de Vries daarachter het brons veilig stelde. 

Het Nederlands kampioenschap 10.000 meter werd gehouden tijdens de Gouden Spike, een atletiekwedstrijd met internationale deelname. De wind zat mee en tegen, zo ook bij het speerwerpen. Ondanks dat ze eerst zat te stoeien met de wind, worp ze in de laatste poging de speer naar een nieuw Nederlands record van 60,92 meter. Voor de jury was dit de opvallendste prestatie van de dag en die werd beloond met de prijs Gouden Spike.

Het podium van de 10.000 meter bij de mannen

Geen opmerkingen: