zondag 4 maart 2018

Visser loopt nationaal record horden, Smet niet naar finale

Nadine Visser loopt het nationaal record uit de boeken (foto’s ANP)

Nadine Visser heeft gisteren in de halve finale van de 60 meter Horden het 29 jaar oude Nederlands record van Marjan Olyslager (7,89 seconden) verbeterd naar 7,83 seconden. De 23 jarige atlete haalde een ticket voor de finale en pakte daar brons. Ze had een matige start en moest het hebben van haar sterke laatste meters. Visser kon het die avond nog nauwelijks geloven, maar pakte wel een mooie bronzen medaille op de WK. Eefje Boons kwam helaas niet door de halve finales heen.

Koen Smet finishte vandaag in de halve finale na vijf hordes als vijfde in zijn serie en dit was met 7,69 seconden niet genoeg voor de finale. In de kwalificaties werd de 25 jarige atleet derde met precies dezelfde tijd. 

De Wereldkampioenschappen Atletiek Indoor in het Engelse Birmingham zitten er inmiddels op en deze werden afgesloten met een wereldrecord voor de Poolse mannen op de 4x400 meter. De Verenigde Staten haalde het meeste goud binnen, maar liefst 6x. Nederland keert terug met 3 medailles, behaald door Sifan Hassan en Nadine Visser. Alle Nederlanders: top prestaties! 

Koen Smet in actie tijdens de series van de 60 meter Horden 

Geen opmerkingen: