Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

donderdag 22 maart 2018

Topveld naar NK Halve Marathon in Venlo

Start van de Weir Venloop (foto Venloop)

Aankomende zondag 25 maart vindt de 13e Weir Venloop plaats. Jong en oud gaan over een parcours variƫrend van 500 meter t/m 21098 meter door en om Venloop. Tevens gelden de Nederlandse Kampioenschappen op de halve marathon. De start van dit onderdeel is om 14:00uur en om 10:00uur start het eerste onderdeel van deze dag. De startlocatie is de Deken van Oppensingel en de laatste meters gaan over de sfeervolle Parade met veel publiek en de finish is gelegen bij het Limburgs Museum. De Venloop is uitgegroeid tot een meerdaags evenement met een rolstoeltocht en wandel- en hardlooponderdelen op zaterdag en zondag. Vandaag is de Student Run.

Topveld
Gert-Jan Wassink uit Varsseveld (64.04 minuten) probeert tijdens de NK halve marathon zijn nationale titel te prolongeren. Hij zal het niet makkelijk krijgen, want Bart van Nunen van AV Passaat (63.53 minuten) liep al eens sneller op deze afstand. Ook van Mohamed Ali, Joeri Wolf, Edwin de Vries en Frank Futselaar wordt veel verwacht. Patrick Stitzinger is de Limburgse favoriet. Bij de vrouwen gaan Jip Vastenburg (10e Nederlandse ranglijst), Andrea Deelstra (Nederlands Kampioen in 2012) en Miranda Boonstra (73.04 minuten) de strijd met elkaar aan. Vastenburg gaat met haas Luc Schout voor een PR en het liefst onder de grens van 1 uur en 10 minuten en heeft de snelste tijd van het trio. 

Elk jaar is er een internationaal deelnemersveld aanwezig in Venlo en zondag wordt een poging gedaan een parcoursrecord (59.44 minuten, Geoffrey Yegon in 2017) te verbeteren door oud-winnaar Keniaan Meshack Koech. Aangezien de lijst met vrouwen is ook hier een parcoursrecord mogelijk (70.02 minuten, Isabellah Andersson in 2010). Nancy Kiprop (PR 67.22 minuten) gaat de strijd aan met Perendis Lekapana. Het belooft een spannende strijd te gaan worden op de (NK) halve marathon! Kijk voor inschrijven (alleen vandaag nog!) en meer informatie op www.venloop.nl.

De Venloop is vanaf 13:47uur live te volgen op televisie, op Limburg 1. Het programma is een samenwerking tussen L1 en Omroep Venlo.

Geen opmerkingen: