Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

woensdag 21 maart 2018

Lente en nationale boomfeestdag!


De tijd van groeien en bloeien en nieuwe dieren is aangebroken. Met hopelijk ook een zonnetje. Mijn favoriete maand: de lente! Gisteren om 17:15uur is dit seizoen op het noordelijk halfrond ingegaan en het zal nog duren t/m donderdag 21 juni. De lente stamt af van lang en verwijst naar de lengte van de dagen. Zondag worden de klokken een uur verzet en worden de dagen langer.

Ook is het vandaag nationale boomfeestdag! Jaarlijks wordt deze dag op de 3e woensdag van maart gevierd en het behoud van bomen in de natuur staat centraal.

Boomfeestdag in Nederland
Op 27 november 1919 was er al ren boomplantages, toen leerlingen uit Arnhem nieuwe beuken plaatsten bij Kasteel Doorwerth. In 1957 werd deze dag in Nederland georganiseerd, door het Landelijk Comité Boomplantdag en later is de dag nabij de lente overgenomen door de Stichting Nationale Boomfeestdag. In park Berg en Bos werd in dat jaar op 10 april door 1600 schoolkinderen de eerste dag gevierd, zoals dat nu nog steeds wordt gedaan. Er worden op nationale boomfeestdag veel bomen en struiken geplant en er wordt informatie gegeven over hoe goed bomen zijn.

Afbeeldingen: KrabbelPlaatjes en Mercis bv.

Geen opmerkingen: