vrijdag 25 november 2016

Aankondiging van de 21ste Montferlandrun in 's-Heerenberg

Foto: -
Erwin Wamelink in de vorige editie

Op zondag 4 december vindt in het mooie en bergachtige Montferland voor de 21ste keer de Pfixx Solar Montferlandrun plaats. Elk jaar komen op deze wedstrijd weer een aantal keniaanse toplopers af, maar ook Nederlandse snelle atleten en recreanten.

Om 10:30uur start het eerste onderdeel van 4 december: de 7,5km midi run. Een grote groep recreanten en toplopers vertrekt dan vanaf het historisch 's-Heerenbergse centrum nabij de kerk richting de mooie natuur van 's Heerenberg. De tijdregistratie is van BibTag. Elke deelnemer die bij de finish aankomt krijgt een mooie medaille.

Om 12:00uur is het knallen door het bergachtige Montferland. 15km moeten de deelnemers hiervoor afleggen. Dit zorgt voor een strijd tussen buitenlanders en Nederlanders. Berg op en berg af. Volop klimmetjes en door de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam. In de week van 4 december komt de deelnemerslijst van de topatleten op de site van de Montferlandrun. 

Edna Kiplagat duelleert met Olympische kampioene van de marathon Sumgong, en ook Abdi Nageeye doet mee. 

Vanaf 12:15uur start je als je meedoet aan diverse jeugdseries van 1000 meter. Het kan zomaar zijn dat jij ineens bij de 6 en 7 jarigen een medaille haalt. Om 13:15uur is er prijsuitreiking. De start is op de Slotlaan in 's-Heerenberg, en ook bij deze afstand wordt weer hard gestreden!

Inschrijven voor de 7,5km en de 15km kan niet meer. Je kunt natuurlijk ook gezellig komen kijken, als het weer een beetje meezit. Het belooft een groot sportspektakel te worden rondom 's-Heerenberg. Voor alle informatie kijk op www.montferlandrun.nl

Geen opmerkingen: