zondag 27 november 2016

Koude en mistige afsluiter Boekelder Cross Comp. 2016

Ik eindig zevende in de jongens 10 en 11 jaar

Het is erg koud buiten als ik op zaterdag 26 november aan de start sta van de 2km op de Boekelder Cross. Alle keren heb ik meegelopen, en vandaag wordt de laatste wedstrijd voor mijn verjaardag. Het is echt kouder dan de vorige edities. En hartstikke mistig. Lang shirt met een lange broek en handschoenen tot vlak voor de start.

Sinterklaas en zo'n 5 zwarte pieten staan ook bij de start. Rond 13:10uur worden we weggeschoten, en ik kom deze keer wel goed weg. Ik ben blij als ik zie dat ik met een aantal grote jongens meeloop. Ik kan voor Jop Hoftijzer en Ruben Jansen blijven in het klassement. Ik loop alleen en trek steeds meer naar voren.

Na 1 ronde zie ik de Kiekjesdief staan en lach even. Ik loop tevreden in een goed tempo. Na het gras moeten we door een sloot met een mat erover heen. Erg zwaar. Als ik bij de laatste obstakels aankom ben ik echt vermoeid. Gelukkig finish ik in een mooie 9 minuten en 7 seconden. Genoeg voor een zevende plaats vandaag en in het eindklassement. Jas aan, handschoenen aan, broek aan. En dan nog even kijken en foto's maken bij de 5, 10 en 15km.
Het 600ste lid heeft zich ook gemeld en vanaf een hoogwerker kwam er een doek naar beneden vallen als felicitatie. Zeker half 2 was het toen het startschot voor de 5, 10 en 15km ging. Dirk Vreman was vandaag speaker. Remi Rondeel liep op de 15km ver voor de anderen uit en finishte in 52:51min. vandaag. Helaas deed hij 2 keer mee en ging Lars Duisermaat (die vandaag tweede werd) vandoor met de eerste prijs in het klassement. 

Bij de vrouwen 5km werd Linde Klein Nibbelink van AVA'70 eerste. Bij de mannen Luuk Nusselder van Argo. Bij de mannen 40+ op de 10km eindigde Dennis Woeltjes van AVA'70 als eerste in het klassement en kwam vandaag in 39:37min. over de finish.

De foto's hieronder zijn van Eric Beatse, de kiekjesdief. Meer foto's volgen nog.

 
Vandaag won Remi Rondeel de 15km


1 opmerking:

Veronique zei

Gefeliciteerd Tijn. Gaaf blog en ik lees op Facebook dat de taart ook heel erg lekker was. Kom je ook nog een keer trakteren bij het elftal van je vader? Je mag het hem ook laten doen hoor :). Groeten, Harro