donderdag 12 juli 2018

WK Atletiek U20 Tampere (Finland) 2018 - Dag 3

Marijke Esselink tijdens haar serie van de 100 meter Horden

Van dinsdag 10 juli t/m zondag 15 juli 2018 worden de Wereldkampioenschappen Atletiek onder 20 jaar gehouden in het Finse Tampere. Op dag 3 beleefde Marijke Esselink haar eerste dag van de zevenkamp en er werden twee finales gehouden met twee Nederlanders.

Zevenkamp dag 1
Het eerste onderdeel van de zevenkamp voor vrouwen begon om 08:30 uur: de 100 meter Horden. Marijke Esselink werd in haar serie met 13.93 de nummer 2 en ze haalde meteen een goed puntenaantal. Even later sprong Esselink over 1.68 meter tijdens hoogspringen. Na wat rust kon in de middag het kogelstoten beginnen. De beste afstand van de AVA ‘70 atlete was 12.27 meter en dit zorgde voor een stijging van haar plaats in het klassement. Het vierde en tevens laatste onderdeel van de zevenkamp was de 200 meter sprint. Vanuit baan 2 liep Marijke naar een vierde plek in haar serie (25.37 seconden). Na de eerste dag van de zevenkamp komt ze op 3350 punten te staan, goed voor een mooie 11e plaats in het klassement. Morgen staan verspringen (09:00 uur), speerwerpen (11:10 uur) en de afsluitende 800 meter (18:00 uur) op het programma.

400 meter Horden
Ramsey Angela liep zijn eerste race van het toernooi tijdens ronde 1 van de 400 meter Horden mannen, waarbij hij 4e werd in 51.95. Door zijn tijd rappe tijd plaatste hij zich in het Tampere Stadion voor de halve finale die morgen wordt gehouden.

200 meter
Diezelfde ochtend sprintte Onyema Adigida naar een 4e plek tijdens ronde 1 van de 200 meter sprint mannen. Met zijn snelle tijd van 21.04 zette hij een nationaal U20 record neer en plaatste hij zich voor de halve finale. In de halve finale kwalificeerde Adigida zich met een derde plaats niet voor de finale.

Discuswerpen
De winnares van het brons bij het kogelstoten, Jorinde van Klinken, had vandaag de finale van het discuswerpen op het programma. Met de discus kwam ze tot 50.61 en dit is gelijk aan een zevende plaats in de uitslagen.

1.500 meter
Op de finale van de 1.500 meter mannen stond de laatste Nederlandse atleet aan de start: Robin van Riel. Hij had een goed begin, maar zakte daarna weg in het topveld en finishte met 3:48,65 als 12e.

Erik van Leeuwen zorgde weer voor mooie foto’s. Klik hier voor alle foto’s van dag 3.

Morgen is de tweede dag van de meerkamp voor vrouwen met Marijke Esselink. Tom Egbers gaat in groep B speerwerpen en Ramsey Angela zien we in serie 3 van de halve finale 400 meter Horden.

Klik hier om het tijdschema van het WK U20 met Nederlandse tijden en atleten te bekijken.

Houd de website van de IAAF in de gaten voor de actuele starttijden.

Klik op de volgende links om het WK U20 morgen live te volgen.

Livestream Ochtendsessie Dag 4 13 juli vanaf 08:20

Livestream Avondsessie Dag 4 13 juli vanaf 16:20