maandag 16 juli 2018

WK Atletiek U20 Tampere (Finland) 2018 - Dag 6

De Nederlandse ploeg met 14 atleten en 7 begeleiders

Van dinsdag 10 juli t/m zondag 15 juli 2018 worden de Wereldkampioenschappen Atletiek onder 20 jaar gehouden in het Finse Tampere. Gisteren, op de laatste dag van het toernooi, kwamen geen Nederlanders in actie, maar waren er wel verschillende finales.

4x400 meter
Het middagprogramma van dag 6 werd afgesloten met de finale van de 4x400 meter estafette. Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door de Verenigde Staten (3:28.74) die met een wereldrecord onder 20 jaar de atletes uit Australië (2e) en Jamaica (3e) voorbleven. In de mannenrace werd het goud uitgereikt aan de atleten van Italië. Het zilver was er voor de Verenigde Staten en het brons ging naar Groot-Brittannië.

De Wereldkampioenschappen Atletiek onder 20 jaar in het Ratina Stadium van Finland zitten er op. De Keniaanse deelnemers mogen terugkijken op een super WK, want zij pakten de meeste medailles op het toernooi. Kenia haalde zes gouden, vier zilveren en één bronzen medaille en staat bovenaan het landenklassement. Nederland staat op een gedeeltelijke 39e plaats. Voor ons land mocht één iemand op het podium treden, want Jorinde van Klinken haalde brons bij het discuswerpen.

Geniet van de mooie plaatjes van Erik van Leeuwen.