Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

maandag 23 juli 2018

Nederlands record voor Hassan en estafetteteam

 Sifan Hassan (foto Getty Images)

De Nederlandse atlete Sifan Hassan heeft afgelopen zondag de Engelse Mijl tijdens de Diamond League-wedstrijd in Londen gewonnen. Met haar tijd van 4.14,71 verbrak ze haar persoonlijk record, maar ook haar eigen nationaal record van 4.18,20. Een ronde voor de finish versnelde Hassan en zo wist ze de derde tijd ooit op die afstand neer te zetten. Gudaf Tsegay en Hellen Obiri werden tweede en derde. Hassan komt op 12 augustus in actie op de 5.000 meter tijdens het EK atletiek in Berlijn.

Ook was er succes in Londen voor de Nederlandse estafettemannen op de 4x100 meter. Chris Garia, Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet liepen samen 38,21 en dit was acht tellen sneller dan het oude Nederlandse record. De estafettemannen eindigden uiteindelijk op een derde plaats in het Olympisch Stadion. Groot-Brittannië en Japan zetten de tweede en derde tijd neer.

De Nederlandse estafettevrouwen haalden ook een podiumplaats. Madiea Ghafoor, Jamile Samuel, Naomi Sedney en Eefje Boons werden derde en kwamen tot 42,71, achter Groot-Brittannië en China. Zowel het vrouwenteam als het mannenteam zal meedoen aan de estafette tijdens de Europese Kampioenschappen.

Geen opmerkingen: