woensdag 11 juli 2018

WK Atletiek U20 Tampere (Finland) 2018 - Dag 2

Jorinde van Klinken na het behalen van brons in het Ratina Stadion

Van dinsdag 10 juli t/m zondag 15 juli 2018 worden de Wereldkampioenschappen Atletiek onder 20 jaar gehouden in het Finse Tampere. Op dag 2 kwamen Dave Wesselink en Jessica Schilder voor het eerst in actie op het toernooi en werd de eerste medaille voor Nederland behaald.

110 meter Horden
Om 08:30 uur liepen de mannen over de hordes tijdens ronde 1 van de 110 meter Horden. Helaas geen succes voor Nederlander Dave Wesselink, die door een val over de horden twee weken geleden niet met een ideale voorbereiding aan de start kon staan. Hij liep de achtste tijd van zijn serie (14.59) en komt hiermee niet verder in het toernooi.

Kogelstoten
Bij het onderdeel Kogelstoten stond Jessica Schilder in het oranje klaar in groep A. De Nederlandse atlete kwam helaas niet aan een geldige poging. Na een ongeldige poging stootte Jorinde van Klinken de kogel naar 16.01 meter en hiermee werd ze eerste in groep B.

In de middag stond de finale van het onderdeel op het programma. Dit verliep niet zonder succes voor Nederland. Met 17.05 meter haalde Jorinde van Klinken in de eerste poging al een eerste plek. Daarna stootte ze ongeldig, maar toch wist ze brons te behalen en zowel een plek op het podium als de eerste Nederlandse medaille in de wacht te slepen.

100 meter
Ook kwam Isayah Boers, die zich gisteren kwalificeerde bij de 100 meter sprint, in actie in de halve finale. Hij was met 10.55 sneller dan in de kwalificaties en werd de nummer 5 in zijn serie. Boers sluit hiermee met tevreden gevoel zijn WK af.

Erik van Leeuwen zorgde voor mooie foto's van dag 2. Klik hier voor alle foto's.

Morgen is de eerste dag van de zevenkamp voor vrouwen met Marijke Esselink. Ook de finale van het discuswerrpen met Jorinde van Klinken en de finale van de 1.500 meter met Robin van Riel.

Klik hier om het tijdschema van het WK U20 met Nederlandse tijden en atleten te bekijken.

Houd de website van de IAAF in de gaten voor de actuele starttijden.

Klik op de volgende links om het WK U20 morgen live te volgen.

Livestream Ochtendsessie Dag 3 vanaf 08:20
Livestream Avondsessie Dag 3 vanaf 16:30