WK Atletiek U20 Tampere (Finland) 2018 - Dag 1

Robin van Riel tijdens de tweede serie van de 1.500 meter

Van dinsdag 10 juli t/m zondag 15 juli 2018 worden de Wereldkampioenschappen Atletiek onder 20 jaar gehouden in het Finse Tampere. Op dag 1 kwamen al 7 van de 14 Nederlandse atleten in actie.

3000 meter Steeplechase
Om 08:30 uur begonnen de vrouwen aan de 3000 meter Steeplechase. In de eerste serie liep Famke Heinst naar 10:12.42, gelijk aan een achtste plek in haar serie. Even later kwam Jasmijn Bakker in actie op hetzelfde onderdeel. De atlete finishte in 10:24.28 en dit is goed voor plaats 7 in de uitslag van haar serie. Beide kwalificeerden zich niet voor de finale.

1.500 meter
Twee Nederlanders namen deel aan de 1.500 meter, 3 rondes en 300 meter op de atletiekbaan in Tampere. Robin van Riel liep een sterke race en wist door zijn snelle tijd (3:45.52) een ticket voor de finale binnen te slepen. In serie 3 kwam Bram Anderiessen tot 3:47.96 en hiermee is hij helaas niet door naar de finale op donderdagavond.

100 meter
Het laatste onderdeel van het ochtendprogramma is de 100 meter Sprint. Isayah Boers wist zich met een derde plek (10.66) in de eerste serie te kwalificeren voor de halve finale op woensdag.

Discuswerpen
Tijdens het discuswerpen kwamen Enid Duut (groep A) en Jorinde van Klinken (groep B) voor Nederland in actie. Duut worp de discus naar 48.59 meter en hiermee kwam ze helaas niet door de kwalificaties. Een goede eerste worp voor Van Klinken zorgde voor een plek in de finale op donderdag. Ze wist met 53.58 meter te voldoen aan de limiet.

Erik van Leeuwen zorgde voor mooie foto’s van dag 1. Klik hier voor alle foto’s.

Morgen zien we 4 Nederlandse atleten in actie, waaronder de halve finale van de 100 meter met Isayah Boers.

Klik hier om het tijdschema van het WK U20 met Nederlandse tijden en atleten te bekijken.

Houd de website van de IAAF in de gaten voor de actuele starttijden.

Klik op de volgende links om het WK U20 morgen live te volgen.

Livestream Ochtendsessie Dag 2 vanaf 07:50
Livestream Avondsessie Dag 2 vanaf 15:05