maandag 30 april 2018

Het T&F-Kampjournaal 2018 met Tijn en Erwin: Dag 1-2

De 34 T&F kampers in Daun (D) 

Van 29 april t/m 4 mei zit ik in het Duitse Daun en daar ben ik op het trainingskamp van het Track and Field Team van AVA'70 met een groep atleten. Deze dagen doe ik samen met trainer Erwin Wamelink verslag. Dit is het T&F-Kampjournaal 2018 met Tijn en Erwin: Dag 1-2!

Dag 1: 
Het is zondagochtend 09:30 uur! 34 atleten en trainers melden zich bij Ava’70. Het gaat eindelijk gebeuren: het zevende Track & Field Kamp! Het is gezellig druk in het clubcafé met ouders en reizigers. Na een uitgebreid afscheid is het tijd om te vertrekken. Binnen no time rijdt de bus van Ditax de Duitse grens over. Chauffeur Frank te Grotenhuis wordt in het zonnetje gezet, hij heeft namelijk een lintje gekregen.

Ruim drie uur na vertrek komen wij aan in het mooie plaatsje Daun in de Eiffel. Wat direct opvalt, is dat het heel erg heuvelachtig is, dat worden zware trainingen! Nadat we de koffers op de kamers hebben gestald, is het tijd voor de eerste training. Een korte duurloop door het park, afgesloten met een paar leuke kennismakingsspelletjes, erg handig voor de samenwerking. Langzamerhand krijgen wij wel erg veel honger. Het volgende stond op het menu: rode kool, rundvlees en rare pastaballetjes met het uiterlijk van een gekookte aardappel, die smaakten heel bijzonder. ‘S avonds. hebben we nog een pittige wandeling gemaakt naar de atletiekbaan, die bovenop een steile heuvel ligt. Jammer genoeg zat het hek op slot en besloten we om een ijsje te gaan halen. Bij terugkomst in de jeugdherberg, vielen we als een blok in slaap.

Het weer: zonnig en warm en ’s avonds en ’s nachts lichte onweersbuien. 

Dag 2:
Met kleine oogjes namen we plaats in de ontbijtzaal. Met een paar heerlijke Duitse broodjes, vulden wij onze lege maag en de lunchpakketten. Hans kwam de ontbijtzaal in met een groot doos vol T&F-shirtjes. Natuurlijk had iedereen voor de eerste training zijn nieuwe shirt aan en werd er een groepsfoto gemaakt. Allereerst stond er een kleine heuveltraining op het programma, gevolgd door core stability-oefeningen. Bij terugkomst stond er een uitdagend  krachtcircuitje op ons te wachten. 

Tijdens de lunch werden we getrakteerd door Ruben. Hij had zelf twee overheerlijke cakes gebakken. Verschillende ‘artiesten’ lieten op de piano hun muzikale talenten horen, een paar fanatiekelingen stonden inmiddels al rond de tafeltennistafel voor een aantal spannende potjes.

Na een pittige wandeltocht arriveerden wij bij de atletiekbaan, gelukkig was het hek nu wel open! Helaas leek de regen roet in het eten te gooien maar wij laten ons natuurlijk niet kennen. Na een korte regenpauze ging de training gewoon door! Onze gasten van Atletico’73 uit Gendringen, hadden een leuke warming-up verzorgd. Door het slechte weer kon de verspringtraining helaas niet doorgaan, iedereen deed daarom mee met de looptraining. Dat ging hartstikke goed. Voor de ‘oudjes’ stond er 12 x 400 meter of 12 x 200 meter meter op het programma. De jonge talenten liepen zeven keer een 200 meter en maakten het, met hun hoge tempo, de ‘oudjes’ heel lastig.

Na de training liepen we met z’n allen naar de supermarkt, hier werden alleen maar gezonde inkopen gedaan……

Met een echte sportmaaltijd – spaghetti bolognese -  werd de trainingsdag afgesloten. De atleten die nog een beetje energie overhadden, gingen naar buiten voor een spannend potje voetbal. Het is wel goed mikken, want als je de bal verkeerd raakt, ligt die in het ravijn.

Weer: wat frisser dan gisteren en helaas een paar regenbuien! Toch lekker loopweer!!!! 

Later meer...

Foto's Hans Prinsen en Tijn PiestGeen opmerkingen: