Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 6 mei 2018

Het T&F Kampjournaal 2018 met Tijn en Erwin: Dag 3-4

De jongste atleten met trainer Erwin, die voor het eerst meemogen

Van 29 april t/m 4 mei zit ik in het Duitse Daun en daar ben ik op het trainingskamp van het Track and Field Team van AVA'70 met een groep atleten. Deze dagen doe ik samen met trainer Erwin Wamelink verslag. Dit is het T&F-Kampjournaal 2018 met Tijn en Erwin: Dag 3-4!

Dag 3:
Dag drie is aangebroken. Iedereen begint de spiertjes al te voelen. Na het ontbijt zijn de jongeren naar het park gegaan voor een duurloop en core stability, onder leiding van Sander. Aan het eind van de training hebben ze de voeten ondergedompeld in het koude water van de vijver, dit is goed voor het spierherstel. De oudere atleten hebben een mooie duurloop gedaan door het vulkaanlandschap. Deze dag stond er ook een voetbalwedstrijdje op het programma tussen kamer 30 (Merijn, Julian, Stef, Sven, Jop & Ruben + Tijn tegen kamer 31 (Wouter, Noah, Jurre & Twan) De winst ging naar kamer 31. 

Na de lunch zijn we naar de baan gegaan voor de tweede baantraining. Nu was het weer veel beter dan gisteren dus kon de verspringtraining alsnog doorgaan. De atleten met iets meer ervaring hadden 6 x 1000 meter op het programma staan. Het ging er hard aan toe. Bij terugkomst in de herberg waren we blij verrast, want er stond een schnitzel op het menu, met heerlijke gebakken aardappels, met dank aan het geweldige keukenpersoneel, Coby & Mona. De voetballiefhebbers keken ’s avonds naar Real Madrid – Bayern M√ľnchen, terwijl de rest een potje Weerwolven speelde. 

Weer: af en toe bewolkt maar overwegend zonnig. Prima weer voor de beentjes!

Dag 4:
Al vroeg vertrokken we met de hele groep naar het park voor een mooie heuveltraining. De ouderen liepen helemaal tot bovenaan de heuvel, terwijl de jongeren de helft van de heuvel op sprintten. Daarna konden de beentjes worden gekoeld in het koude water.. Hoewel er eigenlijk een rustmiddag op het programma stond, hebben we toch een pittige wandeling gemaakt naar een mooi uitkijkpunt. De diehards maakten nog een extra lusje rondom het meer. De ingepakte lunch werd bovenop de heuvel naar binnen gewerkt. 

Na de welverdiende lunch gingen we op de foto met een aantal tamme ezels die je zomaar kon aaien en beklommen we de uitkijktoren. Je had hier een prachtig mooi uitzicht op de krater en de rest van de schitterende omgeving. De wandeling werd vervolgd, de meesten gingen direct door naar de supermarkt om wat lekkers te halen voor de avond en alvast voor de busreis. Nadat de heerlijke braadworst, aangevuld met gebakken groenten en aardappelen, werd opgepeuzeld, pakten de atleten de tafeltennisbatjes in de handen en werd er op groot beeld gekeken naar AS Roma – Liverpool, die eindigde in 2-2. De trainingsdag eindigde toen alle sportievelingen het bed inkropen en vervolgens de nodige uurtjes rust pakten. 

Weer: zonnetje in de lucht, geen vuiltje aan de lucht. Top.

Later meer...

Foto's: Hans Prinsen

De oudere lopers na een duurloop rond het meer

Gezamenlijke warming-up op de atletiekbaan

Geen opmerkingen: