Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

maandag 16 november 2015

Regenachtige 2e Etappe BoekelderCrossCompetitie

Een flinke bui regende net met de start van de 5 en 10 kilometer over de atleten heen.

----------- door Tijn Piest

Zaterdag vond de 2e etappe van 4 boekeldercross zaterdagen gehouden. De regen trakteerde de atleten regelmatig. Het was niet fijn. Net voor de 5 en 10 kilometer regende atleten vooral helemaal nat.

Om precies 1 uur werden de deelnemers van de 1km weggeschoten. Bij de start al flink geduw maakte ook een prachtig duel van Sven Meinen en Tim Weijers. Tijdens de 1e BoekelderCross werd Sven eerste, maar nu werd het tot de eindstreep nog even spannend. In het bos kon je niet inhalen. Maar de 50 meter voor de streep ging Tim helemaal los. Sven Meinen mooi 2e in 3:57. Bij de meisjes won Lidewij Lensink in een prachtige tijd van in 4:09 min.

Terwijl iedereen al binnen stond streden de atleten van de 2000 meter dapper. Tim Mengerink liep zelfs weer sneller en prachtig eerste in 6:49 en Ruben Boekelder verdedigde de 3e plek. Eva Bruil liep in 7:12 het podium aandiggelen, ook weer sneller bij de meisjes.

Om 13:30uur werd het grote peleton van de 5 en 10 km weggeschoten. De lopers van LAZ-Rhede namen al vroeg de macht. Maar AVA-topper van de jeugd Stan Prinsen liep een fantastische tijd van 18,27 min. IJzerstek liep Stefan Ritte de 5km, gevolgd door 5 andere clubgenoten onder de 18 minuten. 

Bij de 10 kilometer werd Robin Rietman van Atletico'73 toch 2e binnen de 36 minuten. Verder liepen de atleten van LAZ-Rhede de toptijden en regeerde over het tempo. De snelste Aviaan: Dennis Woeltjes, liep net boven de 40 minuten.


Uitslagen en Tussenstand

Foto's Herman Vreeman : 
1 kilometer  2 kilometer   5 en 10 kilometer
Foto's Geert Wevers weblog  Fotoalbum
  
 
(Fietser Frank Roos moest hard fietsen.)

Geen opmerkingen: