Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

donderdag 5 november 2015

Het Sinterklaasjournaal elke dag om 18:00uur op NPO Zapp

https://yt3.ggpht.com/-W4kW0JgzQjo/VjewWgUcr7I/AAAAAAAAAZI/VC74Ik1a0wQ/w1060-fcrop64=1,00005a57ffffa5a8-nd/Afbeelding134.png        Vanaf 9 november elke dag om 18:00uur Het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp.

Al ruim 10 jaar presenteert Dieuwertje Blok elk jaar weer het Sinterklaasjournaal op Zapp. Het programma waarin je alles over Sinterklaas te weten komt, contact met de stoomboot, de burgermeester in Meppel, met verslag van Jeroen Kramer. Elk jaar, 4 dagen voor de grote intocht van Sinterklaas kun je om 18:00uur kijken naar het Sinterklaasjournaal.

 Voor alle info, even een kijkje in vorig jaar:

Sinterklaas was met zijn Pieten onderweg naar Nederland. Aan boord wilden de Pieten een schilderij van presentatrice Dieuwertje Blok ophangen, waarvoor ze een gaatje in de boot boorden. Toen de boot vol water liep, dachten ze dat ze de boot lek hadden geboord en ging iedereen van boord. Alleen Sinterklaas en Huispiet bleven achter en laatstgenoemde ontdekte uiteindelijk dat de boot niet lek was, maar dat er een kraan open was blijven staan. Die zaterdag kwam de boot aan in Gouda.

Opa Piet was enkele dagen van tevoren naar deze stad gehaald om nieuwe Pieten op te leiden die de van boord gegane Pieten moesten vervangen. Uiteindelijk bleken deze Pieten wel degelijk te zijn meegekomen; ze waren in kleine boten achter de grote stoomboot aan gevaren. Omdat ze echter de indruk hadden dat ze te veel waren in Nederland met de nieuw opgeleide Pieten erbij, besloten ze met de stoomboot terug naar Spanje gegaan. De cadeaus voor 5 december lagen echter nog aan boord. Uiteindelijk haalde Sinterklaas ze terug. In zijn afwezigheid nam Opa Piet de honneurs waar.

Toen Sinterklaas weer terug was, leek hij gek te worden. Zijn spullen waren weg en Sinterklaas vond dat niet erg, hij had ineens een zwart paard en hij verbrandde alle verlanglijstjes. Het bleek dat hij zijn spullen aan Opa Piet had uitgeleend. Die hielp Sinterklaas namelijk met zijn werk, omdat Sinterklaas zelf immers een dagje ouder werd. Ondertussen kon Sinterklaas zelf even uitrusten, waardoor hij helemaal fris was voor het sinterklaasfeest. Ook de Pieten kregen assistentie; van schooljuffen- en meesters die de zakken naar school brachten en voor die gelegenheid een Pietenpak aantrokken. Met deze schooljuffen- en meesters als extra Pieten en Opa Piet als extra Sinterklaas werd het ook dit jaar weer een ouderwets gezellig sinterklaasfeest.

Gastrollen: Ronald Snijders (Jan Salie, hoofd bijzaken van gemeente Gouda), Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven (stroopwafelbakkers), Hind Laroussi (verkoper stroopwafelwinkel), Dimme Treurniet (Tijmen Laurier, kruidenier), Vincent Moes (vader), Sallie Harmsen (Juffrouw), Karin Bloemen (vrouw waarvan man Piet is geworden), Ferry de Groot (man die Piet is geworden), Serge Henri Valcke (opa Jan), Henriëtte Tol (oma), Tina de Bruin (mama), Wilbert Gieske (bewoner waar vuilnis wordt opgehaald), Korneel Evers (vuilnisman), Marijke Helwegen (juwelier), Peer Mascini (patiënt bij dokter), Cas Jansen (zichzelf), Annelieke Bouwers (zichzelf), Jelka van Houten (moeder met baby), Leo Alkemade (vader), Alexandra Alphenaar (juf Chantal), Babette van Veen (juf Astrid), Leo de Haas (automonteur).

Alle uitzendingen / spelletjes / verhaaltjes en extra delen op www.sinterklaasjournaal.nl

Dit jaar komt sinterklaas aan in Meppel.

Bron: Wikipedia

Het Sinterklaasjournaal, vanaf 09-11 elke dag om 18:00uur op NPO Zapp bij de NTR.

Live intocht op zaterdag 14 november vanuit Meppel bij NPO Zapp om 12:00uur!

                                                Promo Sinterklaasjournaal 2015

Geen opmerkingen: