Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 13 november 2015

Meppel richt zich op intocht sinterklaas

http://nos.nl/data/image/2015/05/21/159694/864x486.jpg
Burgemeester: Geweldig dat Meppel op de kop staat door aankomst Sinterklaas 
 
MEPPEL - "De mensen die hier de afgelopen jaren actief mee bezig zijn geweest, worden fantastisch beloond. En natuurlijk alle kinderen ook." Dat zegt burgemeester Jan Westmaas van Meppel, in reactie op het nieuws dat zijn stad de landelijke Sinterklaasintocht dit jaar organiseert. 

De aankomst van Sinterklaas is voor Westmaas en veel Meppelers een lang gekoesterde wens. "Het is geweldig dat Meppel op 14 november op zijn kop staat als de Sint voet aan wal zet in Nederland.

'Geweldig leuke stad'
De Meppeler promotie-organisatie De Grote Trek heeft zich al een paar jaar sterk gemaakt om de Sinterklaasintocht naar de stad te halen. "De overtuiging van de mensen die er al jaren mee bezig zijn, heeft enorm geholpen", zegt Westmaas. "En Meppel is natuurlijk een geweldig leuke stad."

'Hele organisatie'
De organisatie van de intocht is in handen van omroep NTR, de gemeente en ondernemers. "Er komt een hele organisatie op ons af. Maar we doen het met elkaar. Ik verwacht ook nu veel betrokkenheid vanuit de samenleving rond dit fantastische feest."


De burgemeester denkt dat er zo'n 30.000 tot 40.000 bezoekers komen, net als afgelopen jaar in Gouda.
 
www.sinterklaasmeppel.nl - de officiele en speciale site van de intocht 2015

Geen opmerkingen: