Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zaterdag 4 april 2015

Verslag van de meesters en juffendag 2015

2 april 2015 - Meesters en juffendag     

Vanochtend was op m’n school (OBS Op Koers) de jaarlijkse meesters en juffendag, met zo als elk jaar een thema. Dit jaar was het thema: Muziek, omdat we dit jaar werken over muziek en het was dan ook de afsluiting van ons muziekproject. Het begon vanochtend om 8:15 op het schoolplein. We begonnen zoals elk jaar met de vlag hijsen. Dit jaar deed dat Bastienne uit groep 8 omdat ze vandaag jarig was. 
Toen de vlag helemaal bovenaan hing begonnen we meteen met het liedje die we op school hadden geleerd: Feest. Dit werd volop meegezongen door de enthousiaste kinderen.


                           Onze vlag is gehesen.

Later liepen ze nog in de polonaise op het liedje van Arie Ribbers, de carnavalshit: Polonaise Hollandaise dat was erg leuk. We liepen per klas in de polonaise één voor één naar binnen. Juf Willy was de speaker en zij zei door de microfoon heel leuk welke klas er naar binnen mocht. Alle juffen deden ook mee. Het zag er heel leuk en grappig uit. 

                   We gaan met de hele klas in
                         polonaise naar binnen.
(ik loop helemaal achteraan bij de juffrouw.)

Als iedereen binnen is laten we een spaarpot rond gaan door de klas. Iedereen mocht er geld in doen voor de meesters en juffen. Daarna mag iedereen nog de zelfgemaakte tekeningen en kaartjes in het midden van onze kring leggen. Er zat één hele mooie tekening bij van Tijmen. Er was zelfs iemand die voor de juffen een doosje merci-chocolaatjes had meegenomen. Maar verder werd het een ‘best wel’ gezonde dag. Na het ‘cadeaus inladen’ begonnen we in de klas met de spelletjes. We deden het spel: Liften. Hierbij moest je op het ritme twee namen noemen. Je moest eerst je eigen naam en daarna die van iemand anders. Bijvoorbeeld: Nik zegt: Nik-Tijn, dan zegt Tijn: Tijn- Alisia enzv…. We deden nog twee andere spellen. Na een halfuurtje ging de bel. We mochten naar buiten. Na een paar minuten kwam meneer Tonny met de auto weer op school. Hij had namelijk waterijs gehaald bij de Coop voor iedereen. Iedereen stond al haastig te wachten. Eindelijk kwam meester Tonny er om de hoek aan. Groep 8 pakten de dozen gauw aan en voor iedereen was er een ijsje. Net toen we de ijsjes open maakten begon het ineens heel hard te regenen. De regenbel ging dus we moesten naar binnen. Binnen aten we nog lekker ons ijsje op en daarna werden we opgehaald door groep 8. We gingen  spelletjes doen in de andere klassen. Toen uit elke klas een paar kinderen werden opgehaald begonnen we. Het eerste spel was stoelendans. We waren met wel 25 kinderen dus het duurde wel lang. Maar er moesten ook nog een paar kinderen hun ijsje op eten dus dat was niet zo erg. Ik zat bij de laatste 4. Er waren nog 3 stoelen. Maar ik liep net aan de achterkant van de stoelen, dus ik had pech. Toen we klaar waren was het al weer tijd en gingen we naar de volgende klas. Op het laatst deden we nog iets saais (dachten we.) We moesten dansen op een liedje van K3. Maar juffrouw zette naar ongeveer 20 seconden de muziek op stop en toen moesten we stil staan als een stambeeld bij de beweging die je als laatste deed. Juffrouw had 2 krukken neer gezet en wij moesten een voor een als stambeeld aan de kruk vast zitten. Daarna was het al weer tijd. We moesten naar onze eigen klas. We besproken nog even de spelletjes en daarna kreeg iedereen nog een paaspakketje. We wensten elkaar fijn pasen en gingen naar huis. Ik en Nik bleven nog even en haalden de versiering van de ramen. Daarna gingen we ook naar huis. Want 's middags waren we vrij.
HET WAS EEN HELE LEUKE OCHTEND.
 
Tijn 

Klik op de link voor de foto's van m'n school van het hele muziekproject.

Fotoalbum
(Als je op deze pagina naar onderen swipe dan kan je naar de foto's van de meesters en juffendag.)hgj

2 opmerkingen:

Tijn Piest zei

Leuke dag!

Nik Pelgrim zei

ik heb hem ook op mijn site gezet