Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 8 februari 2019

Wie wordt in Schoorl Nederlands kampioen 10 kilometer?

De topatleten van het NK 10 kilometer in 2018 (foto Jordy Hindriks)

Sinds 1979 staat de Groet uit Schoorl Run ieder jaar op de Nederlandse hardloopkalender. Het nationaal topevenement kent een fraai parcours door het bos en duingebied van Staatsbosbeheer en gaat door Groet, Bregtdorp en Catrijp. Op het programma staan 10 - 21,1 - 30 kilometer en een wedstrijd voor de jeugd van 1,2 kilometer. Ook dit jaar wordt tijdens de wedstrijd het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg georganiseerd. Hieronder een vooruitblik op dat NK.

Om 14:30 uur starten de mannen voor hun strijd om de titel. Het volledige podium van vorig jaar staat aan de start, dat wordt aangevoerd door Michel Butter. Hij heeft al 4x de winst op die afstand op zak. Verdere snelle mannen zijn Edwin de Vries, Mahadi Abdi Ali, Khalid Choukoud, Ronald Schröer, Frank Futselaar, Bart van Nunen en Stan Niesten. Zij krijgen internationale concurrentie van topatleten als Koen Naert (Europees marathonkampioen 2018) en Bashir Abdi (2e EK 10 kilometer 2018) uit België en o.a. Samuel Fitwi (2e EK Cross 2018) uit Duitsland.

Vijf minuten later is het de beurt aan de nationale vrouwen. De grote favoriete is de nummer 2 van de 10.000 meter op het EK in Berlijn: Susan Krumins. In 2017 won ze de titel bij de Groet uit Schoorl Run. Ook Ruth van der Meijden, de vrouw die al twee keer het podium wist te bestijgen, is er bij. Jasmijn Lau maakt bij het NK haar debuut bij de senioren. Anne Luijten, Kim Dillen, Bo Ummels en Jacelyn Gruppen maken kans op een hoge klassering. Gelijktijdig starten de junioren en daar achteraan volgen de masters mannen en vrouwen voor de titelstrijd. 

KLIK HIER voor de startlijst van het Nederlands kampioenschap.

Alle informatie over het evenement is te vinden op www.groetuitschoorlrun.nl.

Het parcours van de 10 kilometer (klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

Geen opmerkingen: