zondag 24 februari 2019

Nederlandse crosstitels voor Frank Futselaar en Jasmijn Lau

Frank Futselaar wint zijn eerste NK bij de senioren (foto's Odile Verzantvoort)

Frank Futselaar is vandaag Nederlands kampioen op de lange cross geworden. De atleet van Running Team Liemers liep op het 10 kilometer lange parcours met zand, bos, gras en heuveltjes bij Netl in Kraggenburg naar een tijd van 33:31 minuten. De Arnhemmer die dit jaar zijn marathondebuut maakt wist in de slotfase weg te lopen bij zijn concurrenten Jorik van Egdom (2e) en Stan Niesten (3e) en won zo zijn eerste goud bij de senioren. De winnaar binnen het Nationaal Crosscircuit, het klassement na meerdere crosswedstrijden, werd Michel Butter

De vrouwenrace over 8 kilometer werd al vroeg geleid door de Velpse Jasmijn Lau. De atlete van Ciko ‘66 pakte haar eerste zege op een NK bij de senioren in 29 minuten en 48 seconden. Lau bleef de nummer 2 Ruth van der Meijden en de winnares van het brons Andrea Deelstra een ruime halve minuut voor. Mede dankzij de winst bij de Abdijcross in Kerkrade won Van der Meijden wel het klassement.

KLIK HIER voor alle uitslagen van zaterdag.
KLIK HIER voor alle uitslagen van zondag.

Jasmijn Lau zette haar concurrentie op achterstand en pakte de winst bij de vrouwen