Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 10 februari 2019

Nederlandse titels 10 km in Schoorl voor Butter en Krumins

Michel Butter wint zijn 5e titel (foto’s Le Champion)

Michel Butter en Susan Krumins zijn vandaag tijdens de Groet uit Schoorl Run Nederlands kampioen op de 10 kilometer gewonnen. De 33-jarige Butter, lid van AV Castricum, kwam in het internationale veld als vierde over de finish in de Heereweg in Schoorl in 28:54. Hij zette binnen het NK zijn concurrenten Bart van Nunen (2e) en Stan Niesten (3e) op kleine afstand. De hardloopwedstrijd werd gewonnen door de Belg Bashir Abdi (28:07, nieuw parcoursrecord), gevolgd door zijn landgenoot Naert en de Marrokaan Labquira.

De winst in de GUSR bij de vrouwen werd beslist in een eindsprint. Deze ging tussen de Zweedse Meraf Batha en de Nederlandse Susan Krumins, die al snel na de start de strijd met elkaar aangingen. Uiteindelijk won Bahta met 1 seconde voorsprong op Krumins, die wel de nationale titel en een hele mooie tijd van 31 minuten en 10 seconden voor zich opeiste. De atlete van AV Cifla verwees Kim Dillen (3e vrouw) en debutante bij de senioren Jasmijn Lau (4e vrouw) op het Nederlandse podium naar de plekken 2 en 3.

Op zondag 9 februari 2020 vindt de volgende editie van de Groet uit Schoorl Run plaats, met dan weer het NK 10 kilometer.

Uitslagen

Videoverslag NOS

Susan Krumins net na haar finish als 2e vrouw en eerste Nederlandse

Geen opmerkingen: