Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 18 november 2018

Joshua Cheptegei loopt wereldrecord bij Zevenheuvelenloop

Joshua Cheptegei komt met een wereldrecord als eerste over de finish (foto ANP)

Joshua Cheptegei heeft vandaag de 35ste editie van de Zevenheuvelenloop gewonnen. De Oegandees ging in Nijmegen als eerste over de finish en vestigde op de 15 kilometer een nieuw wereldrecord: 41:05 minuten. Cheptegei dook 8 seconden onder het oude wereldrecord van Leonard Patrick Komon uit 2010, dat tevens was neergezet bij de Zevenheuvelenloop. Het 22-jarige talent van het NN Running Team is nu de eerste die de wedstrijd 4 maal op naam heeft gebracht. 

Op de Groesbeekseweg finishten Abrar Osman en Muktar Edris als nummers 2 en 3. Mohamed Ali (9e) werd met 44:29 voor thuispubliek de eerste Nederlander. Bart van Nunen (12e) en Ronald Schröer kwamen achter Ali als 2e en 3e Nederlander onder de finishboog door.

De winnnares bij de dames komt ook uit Oeganda: Stella Chesang. Met een tijd van 47 minuten en 19 seconden bleef zij Evaline Chirchir en snelste Nederlandse Susan Krumins voor. Krumins was erg tevreden met haar eindtijd van 47:41 minuten, een nieuw persoonlijk record. Haar landgenotes Maureen Koster en Jip Vastenburg werden de nummers 6 en 9.


Geen opmerkingen: