Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zaterdag 17 november 2018

Internationaal topveld van start bij Zevenheuvelenloop

Bashir Abdi, Koen Naert, Susan Krumins, Florence Kiplagat, Joshua Cheptegei en Muktar Edris bij de persconferentie van de Zevenheuvelenloop (foto Gisela Maubach)

Zondag 18 november klinkt op de Groesbeekseweg in Nijmegen het startsein voor de Zevenheuvelenloop 2018. 33.000 hardlopers doen mee aan de 35ste editie van de wedstrijd over 15 kilometer. Aan de hardloopwedstrijd over de heuvels tussen Nijmegen en Groesbeek is elk jaar de internationale top aanwezig. Hieronder meer informatie over de topatleten die zijn gepresenteerd tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag.

Deze editie gaat Joshua Cheptegei opnieuw een aanval doen op het wereldrecord van Leonard Patrick Komon (41:13 uit 2010), dat is gelopen tijdens de Zevenheuvelenloop. Vorig jaar kwam de Oegandees slechts 3 seconden te kort, maar morgen neemt Cheptegei met behulp van een viertal tempomakers revange. Voor de atleet die het record verbreekt ligt €50.000 klaar. Verder staan Ethiopiër Muktar Edris (Wereld kampioen 5.000 meter in 2017), Bashir Abdi uit België (2e WK 10.000 meter in 2017) en zijn landgenoot Koen Naert (Europees kampioen marathon in 2018) aan de start van de najaarsklassieker.

De Nederlandse Susan Krumins won in 2016 de Zevenheuvelenloop bij de vrouwen en gaat morgen weer van start in de 15 kilometerwedstrijd. Krumins werd afgelopen augustus knap tweede op de 10.000 meter bij de EK in Berlijn en zal in Nijmegen gaan strijden tussen de internationale vrouwentop. Ze krijgt de overwinning niet cadeau, want de Keniaanse Florence Kiplagat is ook een favoriete. De voormalig wereldrecordhoudster heeft zin in de wedstrijd en wil winnen.

De 35ste Zevenheuvelenloop wordt vanaf 12:45 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland op televisie. Daarnaast kun je via de online livestream op www.gld.nl kijken naar de hardloopwedstrijd.

Geen opmerkingen: