Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zaterdag 2 december 2017

Nieuwsflits 22e Pfixx Solar Montferland Run

Michel Butter met daarnaast verslaggevers van de NOS

Zondag 3 december is het zover. De 22e editie van de Pfixx Solar Montferland Run over een heuvelachtig landschap door Stokkum, Beek, Zeddam en de start en finish in ‘s-Heerenberg. In deze nieuwsflits vind je de laatste informatie over de wedstrijd.

Toptalenten zondag van start
De Keniaanse marathontopper Daniël Wanjiru heeft laten weten aanwezig te zijn in ‘t Montferland. De winnaar van de Amsterdam Marathon zal samen met een aantal landgenoten aan de start staan op de 15 kilometer. De Nederlandse langeafstandsloper Michel Butter loopt zijn eerste wedstrijd nadat hij 6e werd in New York. Khalid Choukoud zal in strijd gaan met Butter na de 3e plaats op de cross bij de Tilburgse Warandeloop. Frank Futselaar van AV de Liemers is de regionale favoriet.

Almaz Ayana zou eerst ook meedoen maar heeft laten weten niet aan de start te verschijnen vanwege griep. De Keniaanse Munanu en de Oegandese Chesang zullen de strijd uitmaken bij de vrouwen. Ook doet de beste Nederlandse marathonloopster mee, Kim Dillen. Irene van Lieshout (kent het parcours van de Montferland Run al) en Ruth van der Meijden (6 voudig Nederlands kampioen) zijn ook favoriet.

De wedstrijd
Er wordt afgetrapt om 10:30uur met de Kab Midi Run over 7,5 kilometer en daarna volgt om klokslag twaalf uur de 15 kilometer. Het inschrijflimiet is bereikt, wel kun je je vanaf 09:30uur nog inschrijven voor de Gelderlander Jeugdlopen. De kidslopers zullen 1 kilometer door ‘s-Heerenberg afleggen en in verschillende leeftijdscategorieën starten. De start voor alle afstanden is aan de Slotlaan.

Weer en media
Morgen zal het rond de wedstrijd tussen de 4 en 6 graden zijn en er wordt helaas lichte regen voorspeld. Net als afgelopen jaren zal de NOS weer verslag doen en deze video zal later die dag online komen. Ook de uitslagen zullen zo snel mogelijk worden gepubliceerd op de website van de Montferland Run.

Uiteraard is er voor toeschouwers de gelegenheid om morgen naar ‘t Montferland te komen. Op de website vind je alle informatie en ook en link naar de uitslagen.

Website Montferland Run

Topveld 2017

Geen opmerkingen: