zondag 3 december 2017

Koude editie Montferland Run prooi voor Keniaanse atleten

Winnaar Victor Chumo

De 22e editie van de Montferland Run is vandaag gewonnen door de Keniaanse Victor Chumo. Hij was met 43:23 zijn landgenoten Barkach en Kipkemboi net te snel voor en kwam na 15 kilometer als eerste weer aan in 's-Heerenberg. De Nederlandse Michel Butter liep na een snelle New York Marathon weer een wedstrijd en werd 11e (46:51), achter Mohamed Ali en Ronald Schroer.

Bij de vrouwen was de wedstrijd een prooi voor Mary Munanu. Ze liep 49 minuten en 8 seconden over de koude race door het heuvelachtige Montferland. De Keniaanse atlete was hiermee haar tegenstander Stella Chesang met ruim een minuut voor. Ruth van der Meijden liep een ijzersterke race onder alle 2245 deelnemers en finishte als derde in een tijd als 3e, net onder de 52 minuten. Een parcoursrecord zat er vandaag niet in.

Al eerder op de ochtend ging het grote peloton hardlopers weg voor de Kab Midi Run over 7,5 kilometer. Argo-atleet Siraj Awal Aman was met 15 seconden voorsprong de snelste atleet en liet hiermee broer en trainingsmaat Mudesir achter zich. Joyce Caro meldde zich als snelste vrouw. Tijmen Wisselink van Argo zette de snelste tijd (03:12) neer bij de 1km Gelderlander Jeugdlopen. In totaal gingen er over de diverse afstanden het recordaantal van 4160 deelnemers van start.