Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

woensdag 29 november 2017

Mooie prestaties in finale van Boekelder Crosscompetitie

Ruben Garresten, winnaar 5km, met daarachter Jerrel Balke (foto T&F Team)

Na 4 zaterdagen cross met elke keer tussen de 400 en 450 deelnemers op het parcours, Nederlands kampioen Thijmen Kupers bij ‘t Romienendal en echt crossweer is de Boekelder Crosscompetitie afgesloten. Zaterdag 26 november was het zover, de grote finale met de prijzen in verschillende leeftijdscategorie√ęn, voor jong en oud.

Om 13:00uur klonk voor de vierde keer het startschot, gegeven door de goedheiligman, voor de jongste jeugd bij ‘t Romienendal. 03:49, dat was de snelste tijd op de 1 kilometer en Avajaan Thom Berkelder wist de winst vooor zich op te eisen. In het klassement werd het erg spannend met Duke Peppelinkhausen, die slechts 1 seconde moest toegeven.

En dan voor de laatste keer de 2 kilometer Jeugdcross. Vandaag stond ik net als vorige week redelijk vooraan de start. Ik ga deze keer erg snel weg, korte broek en kort shirt en het lopen gaat erg lekker. Snelle doorkomsttijd en loop een stukje voor mijn concurrenten. Goede tijd bij de finish, 8 minuten en 6 seconden, maar wel net 4e bij jongens 10/11 (ben dan nog net 11). Balen, maar het scheelde wel een aantal seconden. Uiteindelijk is het Evan Oosterink die Michiel Wellink van de troon afstoot en de snelste tijd neerzet. Bij de meisjes maakt Annelot Posthumus het nog even spannend met Norah Rusink maar wordt toch eerste.

Daarna de wedstrijd van de 5, 10 en 15 kilometer over 1, 2 of 3 rondes cross in Aalten. Luuk Nusselder van Argo won de race vandaag in 17:48, maar clubgenoot Ruben Garretsen wist de kop te pakken in het eindklassement. Survivalatlete Marjolein Klein Sessink wist als eerste te finishen bij de vrouwen.

Bij de 10 kilometer liet Cindy Bruss√© zich van haar beste kant zien en wist vandaag nog eens onder de 43 minuten te lopen. De AVA’70 triatlete hield 8 seconden voorsprong op Bianca Piek. De zege op deze afstand was voor de Varssevelder Joris Heusinkveld die de laatste keer net boven de 40 minuten wist te eindigen.

Klaus Schluter, was in topvorm bij de 15 kilometer over 3 zaterdagen en 2:48:16 was de totale tijd voor de atleet van ASV Ellewick. Mark Geesink van atletiekvereniging AVA’70 zette de 3e tijd neer. Angelique Vrijdag won bij de vrouwen.

Daarnaast is er door de grote groep vrijwilligers ook uitstekend werk verleden. 4 zaterdagen alles in goede banen leiden, topprestatie! De Boekelder Crosscompetitie 2017 zit erop en het was weer geslaagd. Alle uitslagen vind je via de link.
Tot volgend jaar!

Link naar uitslagen, foto’s en dronebeelden

Verslag Benno Stevering (de Gelderlander)

 De start van de 2 kilometer 
Foto's: Nathan Posthumus

Geen opmerkingen: