Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

vrijdag 2 juni 2017

2e Grachtenloop Bredevoort op 8 juni 2017

Björn Demkes langs de Slingeplas (foto Herman Vreeman)

Na een succesvolle comeback van vorig jaar is deze wedstrijd weer terug van weggeweest! Op donderdag 8 juni organiseert Atletiekvereniging AVA'70 samen met het comité van het Volksfeest in Bredevoort de 2e editie van de Grachtenloop Bredevoort. Dit is de start van vier zomeravondlopen van AVA'70. Deze hardloopwedstrijd vormt de opening voor het Volksfeest in Bredevoort. Er wordt gestart in de buurt van het feestterein.  

Om 19:00uur doet het kanon z'n werk voor de eerste afstand. De lopers van de 1km worden dan weggeschoten door Compagnie Onversaegt. De jeugd t/m 9 jaar loopt 1 ronde door Bredevoort. Twintig minuten later klinkt het startsein voor de 2km, voor jeugd t/m 15 jaar. Voor hun staan er 2 rondes op het programma. 

Om 19:45uur is het tijd voor de langere afstanden; 5 en 10km. Toplopers en recreanten gaan dan van start voor een mooi zomeravondparcours met zandpaden en verharde wegen. Je loopt om de Slingeplas heen, langs de Gracht en door het historische stadje Bredevoort. Deelnemers aan de 5km lopen 1 ronde. Lopers die deelnemen aan de 10km zullen 2 rondes afleggen, waarna ze finishen bij het feestterein.

De inschrijving voor de Grachtenloop is geopend! Voorinschrijven kan t/m 7 juni via de website www.ava70.nl. Op 8 juni kan er ingeschreven worden bij het wedstrijdsecretariaat. Dit is gelegen in het clubgebouw van voetbalvereniging Bredevoort. Hier kun je ook je startnummer ophalen. De deelnemers aan de jeugdlopen betalen €3,00 en de 5 & 10 kilometerlopers betalen €5,00.

Speaker Henk Borgmeijer zal met mooie woorden verslag doen in Bredevoort. Ook kunnen de lopers rekenen op het applaus van het publiek. Spar Bredevoort en Jansen Eupe Schilderwerken zullen de hardloopwedstrijd sponsoren.

Loop jij sneller dan Björn Demkes?
(1e man 2016, 10km in 35:24)

Schrijf je snel in voor deze mooie zomeravondloop!


Inschrijven

Parcours 

't Grachthuys in Bredevoort langs de Gracht (foto Geert Wevers)

Geen opmerkingen: